Nederlands als 2e taal (NT2): Taalcursus A1

Wilt u graag Nederlands leren? U zult merken dat Nederlanders uw inspanningen zeer waarderen. En met de cursus Nederlands als 2e taal (NT2): Taalcursus A1 gaat het sneller dan u denkt. U leert woorden die veel voorkomen. U oefent met zinnen die u in veel situaties kunt gebruiken, bijvoorbeeld bij de bakker of in de apotheek. Ook kunt u na deze cursus bijvoorbeeld formulieren lezen die u op het gemeentehuis krijgt. En u weet deze correct in te vullen. Kortom, u kunt zich beter redden in het dagelijks leven van Nederland.

Meer info over de cursus

Meer info over de cursus

Nederlands leren doet u niet alleen. U komt terecht in een klas met andere deelnemers. Mensen die net als u uit het buitenland komen en een andere moedertaal hebben. Samen krijgt u les van gediplomeerde docenten, die het leuk vinden om u de taal te leren.

U werkt volgens bepaalde methodes aan de volgende taalvaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken. U leert goed te luisteren en gewend te raken aan de uitspraak. U oefent ook uw eigen uitspraak veel. Verder leert u teksten begrijpen en vergroot u uw Nederlandse woordenschat. De lessen zijn erop gericht om u zoveel mogelijk praktische woorden te leren waar u in het dagelijks leven veel aan heeft. Als u leert schrijven, komen spelling en grammatica uitgebreid aan bod.

Opdrachten maakt u alleen of samen. In de klas of als huiswerk. En voor u het weet, spreekt u een aardig woordje Nederlands. Als u wilt, kunt u een vervolgcursus volgen waarna u zich nog beter redt in onze maatschappij.

Doelgroep

Doelgroep

U spreekt geen Nederlands, maar wilt het wel leren. Misschien komt u uit het buitenland. Of u bent wel in Nederland geboren, maar uw ouders spraken de taal niet, waardoor u het niet kon leren.

Het maakt niet uit of u jong bent of oud, deze cursus is geschikt voor iedereen die graag de taal wil leren.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wilt u Nederlands leren? U kunt zich opgeven voor deze cursus als voor u het volgende geldt:

  • U woont in één van de volgende woonplaatsen: Rotterdam, BAR-gemeentes (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk), Hoeksche Waard, Voorne-Putten (Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Westvoorne) Goeree-Overflakkee, Maassluis of Vlaardingen.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U heeft geen inburgeringsplicht (meer).

Ontvangt u een uitkering? Als uw gemeente toestemming geeft, mag u deze cursus volgen.

Leslocatie(s)

Leslocatie(s)

U kunt de cursus volgen op de volgende locaties: Rotterdam, BAR-gemeentes (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk), Hoeksche Waard, Voorne-Putten (Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Westvoorne) Goeree-Overflakkee, Maassluis en Vlaardingen.

Erkenning

Erkenning

Rondt u de cursus Nederlandse taal voor niet Nederlands sprekenden (NT2) goed af? Dan krijgt u een diploma. Of u ontvangt per geleerde taalvaardigheid een certificaat. Bijvoorbeeld een certificaat voor lezen.

Duur

Duur

De cursus Nederlandse taal voor niet Nederlands sprekenden (NT2) kent twee varianten.
Kiest u de avondcursus? Dan volgt u twee avonden per week les (totaal: 240 uur).
Krijgt u liever overdag les? Dat kan, maar u bent dan wel iets meer tijd kwijt aan de lessen. U volgt dan drie dagdelen per week les (totaal: 360 uur).

Aanmelden

Duur
240 uur of 360 uur
Kosten
De cursus kost € 50,00. Dit bedrag is inclusief geld voor boeken of andere lesmaterialen.
Certificering
Diploma of certificaat
Cursusinhoud
Geïntegreerd traject naar A1
Startmoment(en)
start doorlopend