foto ter illustratie

Sport en Bewegen niveau 2 Cohort 2019-2021

Welkom bij het Albeda Sportcollege.
In deze studiehandleiding vind je alle informatie die je nodig hebt over je opleiding, bijvoorbeeld over de vakken die je gaat volgen, stages, examens en vakanties. Je kunt steeds klikken op de verschillende tegels voor meer informatie. Kun je het antwoord op je vraag hier niet vinden? Probeer eerst de zoekfunctie (rechtsboven, klik op het vergrootglas) of vraag het aan je studieloopbaanbegeleider. Wil je checken of je de voor jou belangrijke informatie in deze studiehandleiding goed hebt doorgelezen? Maak dan de quiz Wat weet jij er van?

Je hebt een goede en sportieve keuze gemaakt voor de niveau 2 opleiding Dienstverlening met als profieldeel Sport en Recreatie.
Je kan met de opleiding Dienstverlening (profiel Sport en Recreatie) heel veel kanten op. Je leert in de opleiding o.a. organiseren, mensen motiveren, mensen begeleiden en samenwerken. Ook voer je facilitaire werkzaamheden uit. Je leert ook heel goed naar jezelf te kijken, waar ben ik goed in en wat moet ik nog leren. Dit zijn vaardigheden en eigenschappen waarmee jij na je opleiding in de hedendaagse samenleving verder komt. Uiteraard kan je ook doorleren als je niveau 2 Dienstverlening hebt afgerond. Bijvoorbeeld op de opleiding niveau 3 Sport en Bewegen.

Je hebt voor een dienstverlenend en sportief beroep gekozen. Daarmee kan jij andere mensen helpen om een positieve (vrije) tijdsbesteding, een goede gezondheid en een goed gevoel te krijgen. Dat klinkt mooi natuurlijk. Maar je hebt ook voor je opleiding gekozen, omdat je passie voor dit vak hebt. Of misschien wil je graag heel goed of zelfs de beste in dit beroep worden.

Bij ons op school zijn de volgende kernwaarden belangrijk:

  1. Persoonlijk: Bij ons mag je rekenen op aandacht, respect en geborgenheid. Studeren en werken doen wij in een prettige en veilige sfeer waarbij verbinding, betrokkenheid en professionaliteit centraal staan.
  2. Ambitieus: Wij dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en bieden uitstekende mogelijkheden om talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Er is ruimte en waardering voor eigen initiatief en vernieuwing.
  3. Verantwoordelijk: We doen wat we afspreken en zijn aanspreekbaar op ons handelen.

Samen maken we jouw opleiding tot een succes. Wij wensen je veel plezier en succes toe met je opleiding.

Deze studiehandleiding is vastgesteld door de directie van het Albeda Sportcollege.

 

Beroep

Beroep

Als je klaar bent met je opleiding kun je als medewerker Sport en Recreatie op verschillende plekken en voor verschillende (groepen) mensen werken zoals:

  • in zwembaden
  • in fitnessbedrijven
  • bij buurtsportorganisaties
  • in recreatiesportbedrijven
  • bij campings
  • bij sportverenigingen
  • bij kinder(sport)opvangorganisaties (BSO)

Lees meer.

Sluit

Opleiding

Opleiding

Tijdens jouw opleiding volg je theorielessen, krijg je praktijklessen, en zijn er keuzedelen. Ook ga je op stage. Als je doorklikt, lees je meer over uit welke onderdelen jouw opleiding bestaat.

Lees meer.

Sluit

Toetsen en studievoortgang

Toetsen en studievoortgang

Binnen de opleiding volgen wij jouw studievoortgang. We kijken naar de vorderingen op het gebied van je studieresultaten en je beroepshouding.

Lees meer.

Sluit

Begeleiding

Begeleiding

Je komt verschillende begeleiders tegen tijdens je studie. Zo zijn er docenten en studieloopbaanbegeleiders op school maar ook werkbegeleiders of praktijkopleiders die je begeleiden in je stage. Toch kun je ook begeleiding nodig hebben omdat er een aantal dingen niet zo lekker lopen in je leven en die invloed hebben op je schoolprestaties. Albeda vindt het belangrijk om jou die hulp te geven die je helpt om je diploma te halen.

Lees meer.

Sluit

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming

In de praktijk (stage) leer je veel over je toekomstige beroep. Daar maak je echt kennis met het vak.

Lees meer.

Sluit

Examens en diplomering

Examens en diplomering

Om je diploma te behalen, moet je al je examens met een voldoende afsluiten. Lees hier wanneer je aan de examens mag deelnemen, hoe het zit met herkansingen, wat je moet doen om je diploma te behalen, etc.

Lees meer.

Sluit

Aan- en afwezigheid

Aan- en afwezigheid

Albeda verwacht van jou dat dat je aanwezig bent bij alle onderwijsactiviteiten.

Gegevens afmelden bij ziekte of afwezigheid
Het kan gebeuren dat je door bijvoorbeeld ziekte of artsenbezoek de lessen niet kunt volgen. Je moet dit in de ochtend voor 10.00 uur melden bij de onderwijsadministratie van de opleiding Sport en Bewegen. Als je afwezig bent op een BPV-dag ben je verplicht ook de praktijkopleider van je BPV-bedrijf op de hoogte te stellen. Telefonische afmelden kan op T 010 206 15 80.

Als je jonger dan 18 jaar bent kan alleen een van je ouders of verzorgers je telefonsich afmelden. Afmelden kan ook via de e-mail (via een ouder indien jonger dan 18 jaar) of schriftelijk via een formulier voor afmelden (verkrijgbaar bij de onderwijsadministratie). Het e-mailadres is [email protected]

Lees meer.

 

 

Sluit

Rechten en plichten

Rechten en plichten

Albeda kent diverse formele documenten. Hierin staan de rechten en plichten van en voor studenten.

Lees meer.

Sluit

Roosters, vakanties, leermiddelen, kosten en contactgegevens

Roosters, vakanties, leermiddelen, kosten en contactgegevens

Hier vind je onder meer informatie over boeken en andere leermiddelen, over de kosten van je opleiding en de namen en gegevens van het team Sport en Bewegen.

Lees meer.

Sluit

Gegevens opleiding

Crebonummer
23189
Kwalificatie
25500
Niveau
2
Duur
2 jaar
Leerweg
BOL