Roosters, vakanties, schoolkosten en contactgegevens

Rooster

Via deze link, kun je inloggen en je lesrooster bekijken.

Meer informatie

Schoolvakanties

 • Start schooljaar ma 5-9-2022
 • Herfstvakantie: za 22 okt t/m zo 30 oktober 2022
 • Kerstvakantie: za 24 december 2022 t/m zo 8 januari 2023
 • Voorjaarsvakantie: za 25 februari t/m zo 5 maart 2023
 • Goede vrijdag: 7 april 2023
 • Tweede paasdag: ma 10 maart 2023
 • Koningsdag: do 27 april 2023
 • Meivakantie: vrij 27 april t/m zo 7 mei 2023
 • Hemelvaart: do 18 en vrij 19 mei 2023
 • Pinksteren: ma 29 mei 2023
 • Zomervakantie: 8 juli t/m 20 augustus 2023

Lesgeld en kosten van de opleiding

Lesgeld

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het cursusjaar 2022/2023.

Kosten bol jonger dan 18 jaar: Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld. 
Kosten bol ouder dan 18 jaar: Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan betaal je € 1.239,-.

Zie ook www.duo.nl

 Schoolkosten (veplichte leermiddelen)

-Boeken/licenties
-Lesmaterialen voor thuiswerken
-Laptop

Deze leermiddelen moet je zelf aanschaffen voor de start van de opleiding. De lijst met verplichte leermiddelen kan je via een digitale leermiddelen generator aanschaffen. De MBO Theaterschool stelt studenten en hun ouders ook in de gelegenheid om via The Rent Company de benodigde laptop te huren. Hierover ontvangen de studenten informatie via de MBO theaterschool.

-4 x per studiejaar klassikale voorstellingsbezoeken en/of museumbezoeken (10 euro per keer)

De voorstellingsbezoeken betaal je per keer los op het MBO Kantoor d.m.v. een pinbetaling. 

Overzicht schoolkosten

Vrijwillige leermiddelen

-Borg kluissleutel
-Extra voorstellingen/expositie buiten de verplichte 4 x per jaar
-Studiereizen 2x gedurende je opleiding 1x Berlijn en 1x Engeland (tournee met Engelstalige voorstelling tijdens examenjaar)
-Eten bij montage en speeldagen (7,00 per maaltijd)
-Activiteiten

Deze kosten worden indien een student gebruik maakt van het aanbod voorafgaand aan de activiteit, voorstelling en reis betaald op kantoor MBO Theaterschool d.m.v. een pinbetaling

Je mag er vanuit gaan dat je de leermiddelen die je verplicht moet aanschaffen voor je opleiding, ook gebruikt. Wanneer dit niet gebeurt, kan je aanspraak maken op een terugbetaling. DIt kan door een klacht in te dienen over onderwijsbenodigdheden.

Informatie over studiefinanciering

Volg je een voltijd BOL-opleiding, dan kom je misschien in aanmerking voor tegemoetkoming in de studiekosten. Per 1 september 2015 is het leenstelsel in werking getreden. Als je 18 jaar of ouder bent, kan je in aanmerking komen voor studiefinanciering bij DUO. De basisbeurs, het studentenreisproduct en de aanvullende beurs worden een gift als je je diploma binnen 10 jaar haalt, gerekend vanaf je 1e maand studiefinanciering. Dit noemen we ook wel 'prestatiebeurs'. Haal je geen diploma, dan moet je alles terugbetalen: je basisbeurs, je aanvullende beurs en je studentenreisproduct. Alleen de aanvullende beurs over je eerste 12 maanden met studiefinanciering mag je altijd houden.

Je krijgt maximaal 4 jaar een beurs. Daarna kun je nog 3 jaar lenen en reizen. Je moet je studiefinanciering binnen 10 jaar opgebruiken. Je kunt studiefinanciering aanvragen en laten ingaan uiterlijk op de 1ste dag van de maand waarin je 30 wordt. Je studiefinanciering loopt na je 30ste gewoon door. Stop je na je 30ste je studiefinanciering, dan kun je die niet meer opnieuw opstarten. Voor meer informatie over studiefinanciering kijk je op de site van DUO: www.duo.nl

Jonger dan 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben minderjarige mbo-studenten die een bol-opleiding volgen wel recht op een studentenreisproduct, maar niet op de overige onderdelen van de studiefinanciering (basisbeurs, aanvullende beurs en lening). Voor minderjarige mbo studenten die een opleiding op niveau 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat ze de kaart moeten terugbetalen als ze niet binnen 10 jaar een opleiding afronden. Het studentenreisproduct kan te zijner tijd worden aangevraagd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Restitutie lesgeld
Als je voortijdig school verlaat kun je restitutie van het lesgeld aanvragen. Dit moet je zelf aangeven bij DUO en pas na uitschrijving via het Albeda Trajectbureau en voor 2 oktober van datzelfde schooljaar.

Bevoegd gezag en contactgegevens

Adjunct-directeur/onderwijsleider van De MBO Theaterschool
Debbie van Dishoeck
[email protected]

College van Bestuur Albeda
Rosestraat 1101-1103
3071 AL Rotterdam

Directeur Albeda Cluster Lifestyle Sport & Entertainment
Amanda van Woerden
Van Zandvlietplein 20
3077 AA Rotterdam

Locatiegegevens De MBO Theaterschool
Pieter de Hoochweg 222
3024 BJ Rotterdam
tel: 010 - 2110050

Onderwijsadministratie
Lisa Perquin en Romy La Riviere
[email protected]

De onderwijsadministratie is open van maandag t/m vrijdag, van 9:00 tot 17.00 uur.

Examenbureau
Bianca Hellenthal en Maricha Biswane
[email protected]

Zorgcoördinator
Wendy Waijboer
[email protected]

Je financiën op orde

Voor het volgen van je studie, ontvang je een rekening met de kosten van jouw opleiding. Lees hier meer algemene informatie over de opleidingskosten.

Kun je je studie niet betalen? Misschien kun je een tegemoetkoming krijgen. Klik hier voor informatie over de 18min regeling.

Heb je begeleiding nodig bij je financiën? Er zijn mensen die je kunnen helpen je financiën op orde te krijgen.