foto ter illustratie

Ondersteunende administratieve beroepen vanaf cohort 2018

Studiehandleiding Ondersteunende administratieve beroepen niveau 2
 

Welkom bij de opleiding Ondersteunende administratieve beroepen.  In je opleiding ga jij aan de slag om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Albeda begeleidt jou in je persoonlijke groei en in je ontwikkeling tot een actieve en verantwoordelijke professional en burger. Dit is waarom Albeda er voor jou is.

In deze digitale studiehandleiding vind je alle informatie die je nodig hebt over je opleiding, bijvoorbeeld over de vakken die je gaat volgen, stages, examens en vakanties. Kun je het antwoord op je vraag hier niet vinden? Probeer eerst de zoekfunctie en vraag het anders aan je studieloopbaanbegeleider

Deze studiehandleiding is door de directie van het Albeda College Economie & Ondernemen vastgesteld op 12 juli 2018.

Crebo kwalificatiedossier: 23068
Crebo kwalificatie Medewerker secretariaat en receptie:  25150
Crebo kwalificatie Medewerker (financiële) administratie:  25149

Beroep

Beroep

De medewerker secretariaat en receptie verricht zelfstandig ondersteunende werkzaamheden die eenvoudig van aard zijn en vaak een repeterend karakter hebben. Jij bent het visitekaartje van de organisatie.

De medewerker (financiële) administratie verricht zelfstandig ondersteunende werkzaamheden die eenvoudig van aard zijn en vaak een repeterend karakter hebben. Jij zorgt ervoor dat de administratie op orde is.

Lees meer over het beroep.

Sluit

De opleiding

De opleiding

Tijdens jouw opleiding volg je theorielessen en krijg je praktijkprojecten op school. Ook leer je een passende beroepshouding te ontwikkelen, oftewel wat er verwacht wordt van een Medewerker secretariaat en receptie / Medewerker (financiële) administratie. Wat je aan het eind van je opleiding voor jouw beroep of voor een vervolgstudie moet weten en kunnen, staat in een kwalificatiedossier dat bestaat uit een basisdeel en profieldelen. Daarnaast zijn er keuzedelen. Keuzedelen zijn een verrijking op de kwalificatie.

  Lees meer over hoe de opleiding eruit ziet

Sluit

Studievoortgang en bindend studieadvies

Studievoortgang en bindend studieadvies

Binnen de opleiding volgen we jouw studievoortgang. We kijken naar de vorderingen van je studieresultaten en je beroepshouding. Met je slb'er voer je gedurende de opleiding gesprekken over je studievoortgang. Aan het eind van leerjaar 1 ontvang je een bindend studieadvies.

Lees meer over onder meer studievoortgang en bindend studieadvies.

Sluit

Examens

Examens

Om vast te stellen of je als student voldoet aan de diploma-eisen worden er examens afgenomen. Tijdens de gehele opleiding maak je verschillende soorten examens. Je eerste examens doe je vaak al in het eerste studiejaar. Deze examens bepalen of je voldoet aan de eisen uit het kwalificatiedossier en of je uiteindelijk een diploma krijgt. In dit belangrijke onderdeel van de studiehandleiding vind je veel officiële informatie.

Lees meer over de examens.

Sluit

Bpv (stage) en leerwerkplaatsen

Bpv (stage) en leerwerkplaatsen

Een belangrijk gedeelte van je opleiding leer je in de praktijk op een leerwerkplaats of bij een stagebedrijf. Op een leerwerkplaats ontmoeten theorie en praktijk elkaar en werk je voor echte opdrachtgevers onder begeleiding van een docent. Op deze manier leer je ook om in de praktijk resultaten te boeken. Je gaat ook delen van je opleiding stage lopen. Je werkt dan een periode binnen een bedrijf waar je het vak in de praktijk leert.

Lees meer.

Sluit

Keuzedelen

Keuzedelen

Wat vind jij interessant? Wat wil je later met je studie gaan doen? Met een keuzedeel vergroot je de kans op een baan in de richting die jij interessant vindt. Soms draagt het keuzedeel bij aan een betere doorstroom naar een hoger niveau. Er zijn keuzedelen die je via lessen op school volgt, er zijn keuzedelen die je in de bpv kunt doen én er zijn keuzedelen die je via zelfstudie doet. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je studie. Met je studieloopbaanbegeleider bespreek je welk keuzedeel voor jou het meest passend is.

Lees meer over keuzedelen.

Sluit

Aanwezigheid en verzuim

Aanwezigheid en verzuim

Albeda verwacht van jou dat aanwezig bent bij alle onderwijsactiviteiten. Ben je ziek of heb je een andere reden waarom je niet aanwezig kunt zijn? Mail of bel naar jouw schoollocatie. Ben je jonger dan 18? Dan mailt of belt je ouder/verzorger.

Mailadres locatie Weena: voor 8:30 uur melding doorgeven via [email protected]

Mailadres locatie Vlaardingen: [email protected]

Telefoonnummer locatie Hellevoetsluis:  voor 09.00 uur bellen naar 0181 31 84 33

Lees meer over onder meer de gevolgen van verzuim en over het aanvragen van verlof.

Sluit

Begeleiding

Begeleiding

Er zijn allerlei mensen op school die je kunnen begeleiden om het uiteindelijke doel, je diploma, te behalen. Een deel van die begeleiding is direct gericht op je studie en je loopbaan. De belangrijkste persoon voor jou is je studieloopbaanbegeleider (slb'er). Er is ook begeleiding als je wat extra steun kan gebruiken, bijvoorbeeld omdat je behoefte hebt aan hulp bij zaken in jouw leven die niet zo lekker lopen.

Lees meer over begeleiding

Sluit

Roosters, vakanties en meer praktische zaken

Roosters, vakanties en meer praktische zaken

Hier lees je meer over allerlei praktische zaken zoals roosters en kluisjes, schoolvakanties, afspraken en regels, veiligheid, financiële zaken, inspraak en klachten. Ook vind je hier een link naar de gevens van belangrijke contactpersonen.

Lees meer

Sluit

Gegevens opleiding

Crebo
23068
Niveau
2
Traject
bol
Duur
2 jaar