Beroep

Het werkveld en de werkzaamheden van de danser
Afgestudeerden vinden werk in dansproducties binnen de commerciële en entertainmentsector en het (kunst-)onderwijs. Dansers worden onder andere ingezet in het figureren in videoclips, bij presentaties van sportmerken en in het aanbod van animatie van grote hotelketens en resorts. Ook pretparken zoals Duinrell en Disneyland en festivals zoals Lowlands en Ultra Music Festival maken gebruik van alumni van de opleiding danscoördinator. Als danser ben je veelal werkzaam als zzp-er. Dit vraagt een ondernemende en zelfstandige houding en organisatorische vaardigheden.

Ook is er behoefte aan dansleiders die de danstaal van de huidige generatie begrijpen en workshops kunnen verzorgen aan allerlei doelgroepen. Binnen sportscholen is een er duidelijk waarneembare trend in de programmering van dans en dansante vorming. Er bestaat daarom een vraag naar jonge talenten die op dansgebied veelzijdig zijn opgeleid en naast hun podiumactiviteiten ook in staat zijn lessen en workshops te verzorgen. Dit vraagt van alumni dat ze als lesgever didactisch en pedagogisch bekwaam zijn en kunnen communiceren met verschillende doelgroepen/stakeholders. Er is op dit moment voldoende werk voor dansers in de commerciële- en entertainment sector en bij sportscholen en dansscholen.

Verder studeren na je mbo
Na afronding van de opleiding Danscoördinator heeft de student de mogelijkheid om door te stromen naar dansopleidingen in het Hoger Beroepsonderwijs (hbo), zoals bijvoorbeeld Codarts, Fontys, ArtEZ, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Lucia Marthas. Ook bestaat de mogelijkheid om een opleiding te volgen zoals Cultureel Maatschappelijke Vorming (CMV), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), fysiotherapie, Media- en entertainment Studies, Pabo en diverse Associate Degree (AD) trajecten.