0

Albeda Muzikant Producer cohort 2019-2022

Welkom bij Albeda Muzikant Producer

Je staat aan de start van een opleiding die jou heel graag wil helpen om van je talent je beroep te maken. In deze studiehandleiding vind je onder andere specifieke informatie over de opleiding, de BPV (stages), examens, studieloopbaanbegeleiding, verzuim en regels. Je kunt steeds klikken op de verschillende tegels voor meer informatie. Kun je het antwoord op je vraag hier niet vinden? Probeer eerst de zoekfunctie (rechtsboven, klik op het vergrootglas) of vraag het aan je studieloopbaanbegeleider. De studiehandleiding kan als naslagwerk worden gebruikt. Het is dan ook van belang om de studiehandleiding gedurende de gehele opleiding te raadplegen. Als je hier vragen over hebt kun je contact opnemen met je studieloopbaanbegeleider, in deze studiehandleiding ook wel SLB'er genoemd.

Let op: je zult een pittige studie gaan doorlopen, waar veel van je wordt verwacht. Zorg dat je goed voorbereid bent en zorg dat je alle lessen, opdrachten en stages doorloopt. Van alles wat wij van jou verwachten is misschien wel het belangrijkst dat je hard werkt, open staat voor wat er wordt aangeboden en dat je open staat voor feedback en kunt omgaan met kritiek. Als alles goed gaat zul je je de komende jaren kunnen ontwikkelen en genieten van een bijzondere opleiding.

Bij ons op school zijn de volgende kernwaarden belangrijk:

  1. Persoonlijk: Bij ons mag je rekenen op aandacht, respect en geborgenheid. Studeren en werken doen wij in een prettige en veilige sfeer waarbij verbinding, betrokkenheid en professionaliteit centraal staan.
  2. Ambitieus: Wij dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en bieden uitstekende mogelijkheden om talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Er is ruimte en waardering voor eigen initiatief en vernieuwing.
  3. Verantwoordelijk: We doen wat we afspreken en zijn aanspreekbaar op ons handelen.

Formele documenten
Het Albede kent 3 formele documenten:

  1. In het studentenstatuut staan de regels met betrekking tot jouw rechten en plichten.
  2. In deze studiehandleiding staat alle informatie over de opleiding en het beroep en de examinering.
  3. In de onderwijsovereenkomst staat dat je voor een bepaalde periode officieel bent ingeschreven als student bij de opleiding van je keuze van het Albeda en onder welke voorwaarden dit plaatsvindt. Jouw rechten en plichten staan hierin vastgelegd maar ook die van het Albeda. De onderwijsovereenkomst wordt door jou getekend of een ouder indien je minderjarig bent en namens het Albeda door de onderwijsleider.

Samen maken we jouw opleiding tot een succes. Wij wensen je veel plezier en succes toe met je opleiding.

Wouter Muste
Onderwijsleider Albeda Muzikant Producer

Deze studiehandleiding is vastgesteld door de directie van het college Albeda Muzikant Producer.

Beroep

Beroep

Muzikanten willen graag bekend worden. Beroemd zelfs. Ze willen het liefst dat iedereen hun muziek kent en koopt. Tegelijkertijd weet elke artiest hoe moeilijk het is om bekend te worden en vervolgens te blijven.

Tijdens je opleiding Albeda Muzikant/Producer (afgekort AMP) leer je dat succes vooral een combinatie is van talent en van lang en hard werken. Je moet een duizendpoot zijn en op diverse vlakken actief en kundig zijn. Onze mbo-opleiding is er voor mensen die bereid zijn werk te maken van hun muzikale talent. Want talent op zich brengt je nergens. je moet heel hard werken om succesvol te worden en te blijven. Of je nu hiphopproducer bent, zanger, MC, drummer, songwriter (met of zonder singer), multi-instrumentalist of studiomuzikant, bij AMP bieden wij je de tools om van jouw talent je beroep te maken en er je brood mee te verdienen. Want dat is het begin van elke vorm van bekendheid.

Lees meer

Sluit

Opleiding

Opleiding

De opleiding AMP duurt 3 jaar en is opgebouwd uit 4 onderdelen: de cycle, de vakken, bpv en regels. De kwalificatie-eisen uit het kwalificatiedossier artiest lopen door de vier onderdelen heen en komen samen in een van de vier onderdelen, de cycle. De vier onderdelen zijn de fundamenten waarop de opleiding rust. Op elk van deze vier onderdelen word je begeleid en beoordeeld. Wanneer je ze met goed gevolg hebt doorlopen kun je je diploma halen.

Lees meer

Sluit

Rechten en Plichten

Rechten en Plichten

Albeda kent diverse formele documenten. Hierin staan de rechten en plichten van en voor studenten.

Lees meer

Sluit

Toetsen en studievoortgang

Toetsen en studievoortgang

Binnen de opleiding volgen wij jouw studievoortgang.

Lees meer

Sluit

Examens en diplomering

Examens en diplomering

In het derde leerjaar sluit je de opleiding af. Een groot deel van de examens bestaat uit proeven van bekwaamheid (PvB). Het afleggen van een PvB duurt een langere periode en is dus geen momentopname. Er wordt beoordeeld in verschillende beroepssituaties, op meerdere momenten en door verschillende beoordelaars. De resultaten komen in je examendossier. Dit is een dossier waarin de resultaten (beoordelingsformulieren van de proeven van bekwaamheid en de landelijke examens) worden verzameld. Een overzicht van alle examens kun je vinden in het examenplan van de opleiding.

Lees meer

Sluit

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming

Stage heet officieel beroepspraktijkvorming, afgekort BPV. De BPV is een belangrijk onderdeel binnen de opleiding. Je leert vooral door te doen, door te oefenen in de beroepspraktijk. Het leren voor een beroep zal daarom deels in het werkveld worden uitgevoerd. Zo raak je vertrouwd met de praktijk en het werkveld. De BPV zal zowel bestaan uit podiumstages en muziekproductie- en schrijfopdrachten als het geven van (muziek)lessen en workshops. Tijdens je studie volg je in totaal 960 uur BPV. Alle vaardigheden uit de cycle en de vakken moeten terugkomen in verschillende BPV opdrachten. Je moet ervoor zorgen dat je met verschillende BPV opdrachten ervaring opdoet in vaardigheden als het schrijven en opnemen van muziek, promotie (onder andere optreden) en het geven van workshops.

Lees meer

Sluit

Aan- en afwezigheid

Aan- en afwezigheid

Iedereen bij het Albeda doet er alles aan om de kans zo groot mogelijk te maken dat jij je diploma behaalt. Studenten die aanwezig zijn bij de lessen, hebben een grotere kans op een diploma! Het Albeda verwacht daarom van jou dat je actief, volgens het rooster, deelneemt aan onderwijsactiviteiten binnen de school of op de leerwerkplek. Het uitgangspunt is: iedereen is 100% aanwezig, of je nu 16 bent of 25, als jij je hebt ingeschreven voor een opleiding dan neem je deel aan alle onderwijsactiviteiten.

Lees meer

Sluit

Begeleiding

Begeleiding

Diverse docenten begeleiden je gedurende je opleiding. De studieloopbaanbegeleider is je eerste aanspreekpunt binnen de opleiding. Je kunt bij hem of haar terecht als je vragen hebt of als je extra ondersteuning bij je studie kunt gebruiken. Per studiejaar heb je enkele gesprekken met je SLB'er over je studievoortgang. Je kunt ook bij je slb'er terecht wanneer je door persoonlijke problemen studievertraging oploopt of als je vragen hebt over bijvoorbeeld uitschrijving, de overstap naar een andere studie of speciale voorzieningen bij toetsen, examens en de lessen.

Lees meer

Sluit

Roosters, vakanties, leermiddelen en kosten

Roosters, vakanties, leermiddelen en kosten

Hier lees je meer over allerlei praktische zaken zoals roosters, schoolvakanties, en financiële zaken.

Lees meer

Sluit

Gegevens opleiding

Crebo opleiding
25497
Crebo KD
23179
Niveau
4
Duur
3 jaar
Leerweg
bol