SPSS gevorderden

Het statistische softwarepakket SPSS is de uitgelezen manier om kwantitatieve gegevens te verwerken. Het programma is enorm veelzijdig, hoewel veel gebruikers enkel in aanraking komen met de basisfunctionaliteiten. Wilt u zich verdiepen in de geavanceerde mogelijkheden van de software? Doe dan mee aan deze cursus voor gevorderden. Hier gaan we verder in op het indrukwekkende programma en leren we u wat er zoal mogelijk is als u de software onder de knie heeft. Een prima cursus voor iedereen die in zijn of haar functie te maken krijgt met statistieken.

Meer info over de cursus

Meer info over de cursus

Het softwarepakket Statistical Package for The Social Science (SPSS) wordt doorgaans gebruikt als er kwalitatieve waarden geanalyseerd of verwerkt moeten worden. Dat maakt het programma voor veel organisaties onmisbaar. De kans dat u er tijdens uw werk mee te maken krijgt is aanwezig. U kunt in dat geval maar beter goed voorbereid zijn.

Deze leergang is bedoeld voor werknemers of zelfstandigen die te maken krijgen met SPSS, maar die de basisvaardigheden al onder de knie hebben. Het programma gaat in op een aantal spraakmakende functies en behandelt de volgende onderdelen:

Het opfrissen van de basisvaardigheden
De basisvaardigheden die tijdens de cursus SPSS introductie naar voren zijn gekomen worden nog een keer herhaald. Hoe voer ik nieuwe data in? Hoe definieer ik variabelen en labels? En hoe voer ik zogenaamde beschrijvende statistiek uit?

Het verkennen van data en missende gegevens
Hoe ga ik om met de verschillende soorten data en wat is de bedoeling wanneer er gegevens ontbreken?

Het gedetailleerd bewerken van databestanden en variabelen
Hoe pas ik verschillende variabelen aan? Hoe rangschik ik deze opnieuw? Welke waarde heeft het gedetailleerd bewerken van databestanden en variabelen?

Het werken met selecties en split-files
Wat zijn selecties en split-files? Welke waarden hebben ze voor mijn analyses?

Het uitvoeren van beschrijvende analyses
Hoe analyseer ik de informatie die ik heb ontvangen uit de ingevoerde variabelen?

Het opsporen en omgaan met uitbijters en afwijkingen in de normaalverdeling?
Hoe herken ik zogenaamde outliers? Wat is de manier om hier mee om te gaan?

Het interpreteren en presenteren van gegevens
Wat kan ik herleiden uit de uitkomsten van mijn onderzoek? En hoe breng ik deze bevindingen naar buiten? 

Doel en doelgroep

Doel en doelgroep

De cursus SPSS gevorderden richt zich op het uitvoeren van werkzaamheden zoals het structureren en automatiseren via de Syntax Editor. Ook gaat de aandacht uit naar de meer geavanceerde bewerkingen van databestanden en variabelen. Daarnaast leert u hoe gegevens juist worden geïnterpreteerd en hoe u omgaat met statistische uitvoer.

De cursus SPSS gevorderden is geschikt voor iedereen die binnen zijn of haar functie te maken krijgt met statistische gegevens en/of databanken.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deelname aan de cursus SPSS gevorderden vereist een voldoende afsluiting van de cursus SPSS introductie. Enige beheersing van computervaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal zijn eveneens noodzakelijk. Kennis van statistiek is een pré.

Erkenning

Erkenning

De cursus SPSS introductie wordt afgesloten met een Albeda-certificaat.

Leslocatie

Leslocatie

De cursus SPSS vindt plaats bij Albeda of incompany.

Aanmelden

Duur
Twee lesdagen of vier lesavonden
Kosten
De kosten bedragen € 750,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en certificaat en exclusief btw. De bovengenoemde prijs is gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal tien deelnemers. Een passende prijsopgave wordt aangeboden wanneer een groep uit meer of minder deelnemers bestaat.
Certificering
De cursus SPSS gevorderden wordt afgesloten met een Albeda-certificaat.
Cursusinhoud
Cursus

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar e.vandijk@albeda.nl.