Masterclass social media

Bent u aanwezig op Facebook, Twitter en Instagram? Dat is vandaag de dag niet meer genoeg. Online media bieden enorm veel kansen voor de meest uiteenlopende organisaties. Relevante content doet bedrijven tot grote hoogten stijgen in online zoekresultaten, en is daarom onmisbaar voor de vindbaarheid. De masterclass helpt u in het optimaliseren van uw mediakanalen en zorgt ervoor dat bezoekers naar uw website of webshop komen.

Meer info over de gehele cursus sociale media

Meer info over de gehele cursus sociale media

De cursus draait om het optimaliseren van onder meer Facebook, Twitter en Instagram voor uw organisatie. Daarbij speelt content een cruciale rol. Het publiceren van teksten, video’s, afbeeldingen, blogs of audiobestanden zorgen voor extra clicks en bezoekers op uw website. Mits dit goed is uitgevoerd.

Het programma verloopt aan de hand van de volgende onderdelen:

Voorlichting
De cursus geeft cursisten inzicht in de principes en achtergronden van verschillende soorten media. Welk medium is het meest geschikt voor welk doeleinde? En welke kanalen worden ingezet als digitaal platform?

Workshop
De masterclass is praktisch van aard en leert u niet alleen de omgang met Facebook en Twitter, maar ook hoe u deze sociale media doelgericht kunt inzetten. U wordt geïnformeerd over het functioneren van deze kanalen binnen uw organisatie. Na afloop weet u bijvoorbeeld hoe u profielen aanmaakt op de verschillende sociale media. Daarnaast wordt er ingegaan op diverse beveiligingsmogelijkheden. Wat is bijvoorbeeld een privacyreglement? En hoe is dit reglement effectief in te zetten?

Masterclass
De masterclass van de leergang schenkt aandacht aan zogenaamde crisis-pr. Hoe voorkomt een organisatie imagoschade als er bijvoorbeeld een Twitter-account is gehackt? Daarnaast wordt er ingegaan op onder meer Facebook in relatie tot de omgeving. Hoe stel je een omgevingsanalyse op? En welke kanalen zijn, gebaseerd op een omgevingsanalyse, de meest voor de hand liggende om te gebruiken?

Doel en doelgroep

Doel en doelgroep

Deze cursus is bedoeld om het gebruik van onder meer Facebook, Twitter en Instagram voor professionele doeleinden te optimaliseren. De praktijkgerichte cursus bestaat uit een voorlichting met een algemene kennismaking, een uitleg per sociaal medium en een workshop. In de workshop wordt op actieve en praktische wijze met verschillende sociale media gewerkt.

De cursus sociale media is bedoeld voor iedereen die affiniteit heeft met sociale media.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

De cursus sociale media vereist geen vooropleiding. Enige computervaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal zijn wel van belang. De cursus sociale media dient geheel (voorlichting, workshop en masterclass) te worden doorlopen.

Erkenning

Erkenning

De cursus sociale media wordt afgesloten met een Albeda-certificaat.

Leslocatie

Leslocatie

De cursus social media vindt plaats bij Albeda of incompany.

Aanmelden

Duur
Twee dagen of vier avonden
Kosten
De kosten bedragen € 250,-. Dit is inclusief lesmateriaal en certificering en exclusief btw. De bovengenoemde prijs is gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal tien deelnemers. Een passende prijsopgave wordt aangeboden wanneer een groep uit meer of minder deelnemers bestaat.
Certificering
Een Albeda-certificaat
Cursusinhoud
Cursus

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar e.vandijk@albeda.nl.