Logistiek medewerker in het Westland

Wil jij in de logistiek werken? Wil jij er voor zorgen dat het juiste product, op de juiste plek op de juiste tijd komt? Meld je dan aan voor de opleiding Logistiek medewerker. We richten ons tijdens deze opleiding op bedrijven in het Westland en omstreken. Na je opleiding ben je logistiek medewerker en kan je gaan werken of kan je doorstromen naar andere vervolgopleidingen.

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Mensen bestellen steeds meer spullen online. Al die producten moeten vervoerd worden en op tijd op de juiste plek komen. Het werk in de logistiek is dan ook erg belangrijk. Je ontdekt tijdens de opleiding Logistiek medewerker hoe de logistieke sector werkt en welke ontwikkelingen er zijn. Je leert dat samenwerken belangrijk is. Je ontdekt hoe je jullie doelen samen bereikt. Je leert onder andere hoe het ontvangen, opslaan, verzenden en verzendklaar maken van goederen werkt. Daarnaast leer je op welke manier je de voorraad kunt inventariseren. Op school krijg je theorielessen, Nederlands,  rekenen en loopbaan & burgerschap en volg  je twee keuzedelen.

Naast deze opleiding kun je tegen extra betaling een heftruckcertificaat behalen.

Indien je via Aldivèr bent aangemeld voor de opleiding, dan kun je een contract bij Aldivèr krijgen en daar ook jouw rijbewijs halen. Dit zijn de rijbewijzen B, C en/of C1 met code 95 voor auto en vrachtwagen.

Praktijk
Wanneer je deze opleiding in bbl (beroepsbegeleidende leerweg) volgt, heb je één dag per week les. Bij deze opleiding is het verplicht om minimaal 650 klokuur per schooljaar bij een erkend leerbedrijf te werken. Je werkt zelfstandig en wordt vanuit school begeleid door een bpv-docent.

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de opleiding krijg je ook persoonlijke begeleiding. We doen dit middels persoonlijke gesprekken. Persoonlijke begeleiding gaat ook verder. Zo kan Albeda ook bij andere problemen helpen. Denk aan schuldhulpverlening of hulp bij het vinden van woonruimte.

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Je bent als logistiek medewerker vooral met uitvoerende taken bezig. Zo help je bij het controleren, lossen, verzamelen en verzendklaar maken van goederen. Ook ben je bezig met het ompakken van goederen, sorteren, stickeren en dat soort werkzaamheden. Tijdens je werk houd je een administratie bij. Heb je de opleiding Logistiek medewerker afgerond? Dan kun je direct aan de slag. Je kunt aan het werk bij een bedrijf waar logistiek belangrijk is.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een basisberoepsopleiding (niveau 2) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma mbo niveau 1 (entreeopleiding);
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Daarnaast moet je een arbeidsovereenkomst hebben met een erkend leerbedrijf, voor minimaal 650 klokuren per jaar. De werkzaamheden komen overeen met het niveau en de inhoud van de opleiding.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op stagedocenten.s-bb.nl.

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Wanneer je in een magazijn werkt, heb je een belangrijke taak. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de spullen op tijd klaar staan. Er komen zendingen binnen en jij moet dingen in een bepaalde volgorde doen. Door gestructureerd en precies te zijn, kun je je taken zo goed mogelijk uitvoeren. Het is van belang om goed samen te werken, want je doet je werk natuurlijk samen met collega’s. Je kunt dus uitstekend overleggen. In jouw baan werk je onder een leidinggevende. Hij of zij geeft opdrachten en helpt je om alles op tijd af te krijgen. Je voert je taken uit zoals jouw leidinggevende het vraagt. Je kunt dus goed luisteren en meedenken. Jouw leidinggevende stuurt ook je collega’s aan. Het is belangrijk dat je fit bent en de juiste instelling hebt. Je bent vaak spullen aan het tillen en verplaatsen. Je moet soms druk aan de slag om een zending op tijd af te leveren. Met deze druk kun jij prima omgaan.

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het cursusgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het cursusjaar 2019/2020.

Kosten bbl jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen cursusgeld.

Kosten bbl ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het cursusgeld € 243,-.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 270 euro aan boeken en licenties.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. Kies je voor een keuzedeel via de methode AYCL, dan betaal je hier ongeveer 30 euro voor.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

In de intake kijken we naar jouw mogelijkheden en werkervaring en geven we je advies over niveau 3 of niveau 4, en over de keuze voor bbl of bol. Uiteindelijk gaat het erom dat jij op het juiste niveau kunt starten zodat je met succes de opleiding kunt afronden!

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Albeda College Economie & Ondernemen vindt dat heel Rotterdam-Rijnmond haar leslocatie is. In leerwerkplaatsen verspreid over de gehele regio voeren we opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Lees hier meer over alle initiatieven waarbij wij samenwerken met het bedrijfsleven.

Praktijk
Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op stagedocenten.s-bb.nl.

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Met het diploma Logistiek medewerker in het Westland kun je doorstromen. Je kunt bijvoorbeeld de opleiding Logistiek teamleider bij het STC mbo college gaan volgen.

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek je een andere opleiding binnen de logistiek? Kijk dan ook naar opleidingen als:

Logistiek medewerker bbl
- Logistiek medewerker bol

Aanmelden

Crebo
25371
Niveau
2
Traject
bbl
Duur bbl
1 tot 2 jaar
Startmoment(en)
augustus 2020