Logistiek medewerker

Ben je benieuwd hoe grote organisaties producten op de juiste plek krijgen? Dan vind je de opleiding Logistiek medewerker vast interessant. Je leert om de goederenstroom zo goed mogelijk te organiseren voor klant en bedrijf. Je ontdekt dat iedereen in de logistiek een belangrijke functie heeft. Tijdens de lessen en stage leer je hoe je organiseert en nauwkeurig werkt.

 

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Een opleiding tot logistiek medewerker leert je alles over deze boeiende wereld. Steeds meer mensen bestellen online producten. Deze branche wordt daardoor steeds belangrijker. Er is veel werk in de logistiek en voorlopig verandert dat niet.

Je leert tijdens de lessen en stage verschillende dingen. Je leert hoe je voorraad kunt ontvangen, opslaan, verzenden en bijhouden. Zowel op school als tijdens de stage leer je dit. Na deze opleiding kun je direct aan de slag. Wil je jouw heftruckscertificaat behalen? Dan kan dat!

Ook krijg je de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vakken voor je werk.

Praktijkervaring
Volg je deze opleiding in bol (beroepsopleidende leerweg)? Dan volg je les op school en stage. Je loopt gemiddeld twee en een halve dag per week stage. Voor de opleiding Logistiek medewerker zijn er direct stageplaatsen beschikbaar. Tijdens een stage werk je onder begeleiding van een docent.

Persoonlijke begeleiding
Binnen deze opleiding is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Zo krijg je mentorlessen en voer je persoonlijke gesprekken met je docenten. De school kan ook helpen met maatschappelijke problemen. Je kunt hierbij denken aan schuldhulpverlening of hulp bij het vinden van huisvesting. Albeda helpt je graag.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Als logistiek medewerker voer je verschillende taken uit. Zo help je bij het verzamelen van bestellingen en het lossen van goederen. Ook help je met het inventariseren van de voorraad.

Als je klaar bent met de opleiding kun je gaan werken in een groothandelsbedrijf, transportbedrijf, distributiecentrum of andere organisatie.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een basisberoepsopleiding (niveau 2) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma entreeopleiding, mbo niveau 1;
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Het is belangrijk om gestructureerd en precies te zijn als je logistiek medewerker bent. Wanneer er een bestelling wordt geplaatst of er een telling is, moet dit goed gaan. Uiteraard ben je hier met een team van mensen voor verantwoordelijk. Je doet het samen met je collega’s. Een leidinggevende vertelt je wat je moet doen. Jij voert jouw taken zo nauwkeurig mogelijk uit. Je hebt al een beetje kennis van de branche en deze functie.

Het is belangrijk om gezond en fit te zijn. Dit helpt wanneer je logistiek medewerker wilt worden. Je bent vaak fysiek bezig. Als je lichamelijk fit bent, kun je snel en efficiënt werken. Flexibel zijn is belangrijk. Zo kun je een belangrijke opdracht op tijd afronden. Je vindt het lossen en verzamelen van goederen een uitdaging.

In een magazijn werk je natuurlijk niet alleen. Je hebt altijd collega’s om je heen, dus kun je uitstekend samenwerken. Je luistert naar de instructies van je leidinggevende en denkt graag mee.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2021/2022.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 608,- (in plaats van € 1216,-).
Het ministerie van Onderwijs (OCW) heeft vanwege de coronacrisis het lesgeld voor het studiejaar 2021-2022 eenmalig met 50% verlaagd. 

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 270 euro aan boeken.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 41 euro per keuzedeel.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
    je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Albeda College Economie & Ondernemen vindt dat heel Rotterdam-Rijnmond haar leslocatie is. Via verschillende leerwerkplaatsen verspreid door de gehele regio voeren we opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Bijvoorbeeld via de Sociaal Ondernemen Challenge of via de warehouse van de bibliotheek. Lees hier meer over deze leerwerkplaats.

Stage
Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stagebedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Met het diploma Logistiek medewerker kun je doorstromen, bijvoorbeeld naar een opleiding op niveau 3.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek je een andere opleiding binnen de logistiek? Kijk dan naar opleiding Logistiek medewerker in het Westland (bbl) of Logistiek medewerker (bbl).

Sluit

Aanmelden

Crebo
25371
Niveau
2
Traject
bol
Duur bol
1 tot 2 jaar
Startmoment(en)
februari 2022, augustus 2022