Verkoper voor anderstaligen

Je bent nog niet zo lang in Nederland en hebt via de ISK of een entreeopleiding niveau 1 al veel Nederlands geleerd. Je bent toe aan een volgende stap en maakt graag contact met mensen. Ook hou je ervan advies te geven en een pittig gesprek te voeren: verkopen zit in jouw bloed!  De opleiding Verkoper voor anderstaligen is speciaal bedoeld voor mensen die nieuw zijn in Nederland en graag opgeleid willen worden tot professionele verkoper. Je hebt oog voor klanten en collega’s en je zorgt voor een goede presentatie van producten. Wil jij van verkopen je vak maken? Maak een goede start van je carrière en meld je dan aan voor deze opleiding!

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Je krijgt tijdens de opleiding Verkoper voor anderstaligen verschillende vakken. Zo krijg je vakken als Engels en Nederlands. Vooral voor Nederlands is er veel aandacht. Je leert bijvoorbeeld hoe je op een nette manier een brief schrijft. Naast deze vakken krijg je onder andere rekenen en loopbaan & burgerschap. Een deel van de opdrachten voer je zelfstandig uit, een ander deel werk je uit in een groep. Samenwerken doe je namelijk niet alleen tijdens de opleiding Verkoper voor anderstaligen, maar ook als je later gaat werken.

Praktijkervaring:
De lessen volg je bij de Focus Beroepsacademie in Barendrecht. Uiteraard is er altijd een docent aanwezig die je helpt als je vragen hebt of ergens niet uitkomt. De leermiddelen worden zowel digitaal als op papier aangeboden. In de bol-variant loop je tijdens de hele opleiding twee dagen per week stage. Alle vaardigheden die je hebt geleerd, oefen je in de winkel waar je stage loopt. Tijdens je stage houd je een plan bij waarin je opschrijft wat je hebt geleerd. Gesprekken over hoe het gaat met je opleiding zijn hier ook onderdeel van. 

Persoonlijke begeleiding
Er vinden regelmatig mentorgesprekken plaats, waarin je vragen kunt stellen. Daarnaast worden er ook persoonlijke gesprekken ingepland. Als je problemen ervaart op het gebied van huisvesting of schulden bijvoorbeeld, dan kun je dat aankaarten. Schoolmaatschappelijk werk kan dan, samen met jou, kijken naar praktische hulp.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Als verkoper kun je gaan werken bij verschillende soorten winkelbedrijven. Je bent een echte doener. Bij het bedrijf waar je werkt voer je verschillende werkzaamheden uit. Zo zorg je onder andere voor een goede ontvangst van de goederen. Met de producten die je in het magazijn hebt staan, bouw je mooie productpresentaties op in de winkel. Je zorgt voor een nette ontvangst van klanten die de winkel binnenlopen. Deze klanten spreek je aan en je geeft indien nodig advies over je producten. Eventuele klachten neem je serieus. Je schrijft deze op, zodat ze in behandeling genomen kunnen worden door je leidinggevende. Gedurende de dag maak je gebruik van het kassasysteem dat je aan het begin van de werkdag gereed hebt gemaakt. Zodra de winkel is gesloten, sluit je het kassasysteem zorgvuldig af volgens de richtlijnen.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een basisberoepsopleiding (niveau 2) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma entreeopleiding, mbo niveau 1;
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Je kunt goed met andere collega’s werken. Je luistert naar je leidinggevenden en voert de werkzaamheden die je krijgt uit. Daarnaast vind je het leuk om klanten te overtuigen tijdens verkoopgesprekken. Als klanten vragen stellen, dan stel je jezelf hulpvaardig en klantgericht op. Je geeft daarbij een goed advies over de producten die je in de winkel aanbiedt. Je weet dan ook van alles over de producten die in je winkel te vinden zijn en kunt vragen zonder problemen beantwoorden. Je voert je werk uit in het juiste tempo, ook werk je veilig, let je op details en volg je de hygiëneregels die er zijn. Je draagt kleding die past binnen het bedrijf waar je werkt.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het cursusjaar 2020/2021.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1202,-.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 400 euro aan boeken.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 35 euro per keuzedeel.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 mei aan;
    (de uiterste aanmelddatum van 1 april voor mbo-opleidingen is vanwege de coronamaatregelen verlengd naar 1 mei).
  • je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 mei aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Albeda College Economie & Ondernemen vindt dat heel Rotterdam-Rijnmond haar leslocatie is. Via verschillende leerwerkplaatsen verspreid door de gehele regio voeren we opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Lees hier meer over alle initiatieven waarbij wij samenwerken met het bedrijfsleven.

Praktijk
Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op stagedocenten.s-bb.nl.

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Na het volgen van de opleiding Verkoper kun je starten met de opleiding Verkoopspecialist op niveau 3.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Naast de opleiding Verkoper zijn er nog een aantal andere opleidingen in de wereld van de verkoop. Kijk bijvoorbeeld eens naar de opleiding Verkoper op de winkelvloer bol.

Sluit

Aanmelden

Crebo
25167
Niveau
2
Traject
bol
Duur bol
2 jaar
Startmoment(en)
augustus 2021