Intercedent (Job agent)

Werken bij een uitzendbureau: dat zie jij jezelf wel doen! Hou je van afwisseling en ben je communicatief sterk? Heb je daarnaast ook nog commercieel inzicht en ben je niet vies van administratie? Dan is de baan van intercedent precies wat je zoekt. Het ene moment voer je een gesprek met een uitzendkracht, het andere moment bezoek je een bedrijf of stel je een contract op.

Bekijk hier de vlog over onze opleiding Intercedent.

Meer informatie over de opleiding

Meer informatie over de opleiding

Een intercedent bij een uitzendbureau is steeds op zoek naar de juiste match tussen een bedrijf, de vacature en de (uitzend)kandidaat, arbeidsbemiddeling is een enorme groeimarkt. Er staan duizenden vacatures open en bedrijven zijn volop op zoek naar intercedenten. Intercedent is een veelzijdig en dynamisch beroep. Naast actuele kennis van de wet- en regelgeving heb je een behoorlijke dosis communicatieve vaardigheden nodig. Als intercedent heb je veel contact met (potentiële) klanten & werkzoekenden. Het leggen van nieuwe contacten, overtuigen van je klant, netwerken en (verkoop) gesprekken voeren gaan vaak niet vanzelf en vragen commerciële vaardigheden. Met deze vaardigheden wordt jouw werk als intercedent nog leuker en makkelijker! 

In de opleiding Intercedent worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • de rollen van de intercedent;
 • wet- en regelgeving binnen de uitzendmarkt;
 • werven, selecteren en plaatsen;
 • personeel en organisatie;
 • commerciële vaardigheden;
 • arbeids- en sociaal recht.

Albeda @work
Samen met uitzendorganisatie Randstad hebben wij de leerwerkplaats Albeda @work vormgegeven. In deze leerwerkplaats voeren studenten van de opleiding Intercedent opdrachten uit. Wij vinden namelijk dat praktijkervaring, ook buiten de stage, een belangrijk onderdeel is van het leerproces in het ontdekken van wat je wilt en kunt. Lees hier meer over onze samenwerkingen met het bedrijfsleven.

Als Intercedent heb je een afwisselend en verantwoordelijk beroep in de uitzendbranche.  Je werft, macht en begeleidt kandidaten en bent daarmee actief in arbeidsbemiddeling.

Beroepsopleidende Leerweg
Wanneer je kiest voor een bol-opleiding, dan leer je de praktische vaardigheden vooral in de beroepspraktijk (stage of werk).

Persoonlijke begeleiding
In de opleiding besteden we veel aandacht aan persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn mentorlessen en persoonlijke gesprekken ingepland. Indien nodig kan schoolmaatschappelijk werk praktisch ondersteunen bij problemen op het gebied van huisvesting, schuldverlening etc.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Met de opleiding Intercedent kun je gaan werken bij een uitzendbureau dat aangesloten is bij een grote (internationale) keten van uitzendbureaus met vele vestigingen, tot een klein specialistisch uitzendbureau met slechts één vestiging. Als intercedent werk je voornamelijk in de uitzendbranche en houd je je bezig met arbeidsbemiddeling. Je werft, matcht en begeleidt kandidaten.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een middenkaderopleiding (niveau 4) starten als je een van volgende vooropleidingen hebt:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
 • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
 • diploma mbo niveau 3 (vakopleiding);
 • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Je bent commercieel gedreven, communicatief vaardig en nauwkeurig. Tijdens het matchingsproces houdt de intercedent rekening met de belangen van zowel de opdrachtgever als de kandidaat. De intercedent heeft een schakelfunctie en is verantwoordelijk voor het eigen takenpakket, maar ook voor de profilering van de organisatie. Je legt verantwoording af aan jouw leidinggevende.

Als intercedent is het belangrijk dat je commercieel gedreven en klantgericht bent. Je bent verder representatief, proactief en extravert. Ook ben je ondernemend, daadkrachtig, oplossingsgericht en heb je inlevingsvermogen. Je moet goed kunnen samenwerken met (potentiële) opdrachtgevers (inlenende bedrijven), kandidaten, flexwerkers (uitzendkrachten) en collega’s.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2021/2022.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 608,- (in plaats van € 1216,-).
Het ministerie van Onderwijs (OCW) heeft vanwege de coronacrisis het lesgeld voor het studiejaar 2021-2022 eenmalig met 50% verlaagd. 

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 370 euro aan boeken en licenties.

Vrijwillige kosten
Om deel te kunnen nemen aan excursies betaal je ongeveer 40 euro.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 42 euro per keuzedeel.

 

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
  je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
 • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

De opleiding Intercedent werkt samen met Rotterdamse ondernemers. Je leert immers niet alleen in de klas, het opdoen van ervaring is minstens net zo belangrijk. Onze studenten voeren opdrachten uit voor Albeda @work, een samenwerking tussen Randstand en Albeda.

Albeda College Economie & Ondernemen vindt dat heel Rotterdam-Rijnmond haar leslocatie is. In leerwerkplaatsen verspreid over de gehele regio voeren we opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Lees hier meer over alle initiatieven waarbij wij samenwerken met het bedrijfsleven.

Stage
Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stagebedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op stagedocenten.s-bb.nl.

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Doorstroomprogramma mbo-hbo
Overweeg je een economische hbo-studie te gaan doen na je mbo? Dan kun je kiezen voor extra begeleiding bij het maken van de overstap naar het hbo: het doorstroomprogramma mbo-hbo. Dit is een samenwerking tussen de Rotterdamse scholen in het mbo en hbo: Zadkine, Albeda, STC Group, Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam. Het doorstroomprogramma is erop gericht om jouw kansen op het succesvol doorlopen van je hbo-studie te vergroten. Dit kun je al aan het eind van mbo jaar 2 doen door middel van een ontwikkelassessment, in mbo jaar 3 door het volgen van het keuzedeel ‘voorbereiding hbo’ en tijdens je eerste jaar in het hbo met extra begeleiding.

Wil je weten of het doorstroomprogramma mbo-hbo iets voor jou is? Kijk dan op doorstroomprogrammarotterdam.nl voor meer info.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek je een andere opleiding, bijvoorbeeld in de economische of secretariële sector? Kijk dan ook eens naar deze opleidingen op niveau 4:

Sluit

Aanmelden

Crebo
25136
Niveau
4
Traject
bol
Duur bol
3 jaar
Startmoment(en)
februari 2022, augustus 2022

Downloads