"Over tien jaar werk ik op een camping in het animatieteam."

Student: Ashley Koster
Leeftijd: 16 jaar
Woonplaats: Rotterdam
Leerjaar: 1

 

Welke opleiding volg je op deze locatie?

Ik volg de opleiding Dienstverlening Sport en Recreatie.

Waarom deze opleiding?

Ik vind kinderen leuk en wil graag met deze doelgroep werken. Zelf sta ik van kleins af aan op een camping. Dit heeft mij geïnspireerd om uiteindelijk ook op een camping te werken in het animatieteam.

Wat vind je leuk aan de school?

Het is een grote school met veel studenten. Ik heb er geen problemen mee dat het een grote school is. Wij hebben onze eigen ‘vleugel’ met leslokalen. Deze school is lekker dichtbij huis en van mijn broer hoorde ik goede verhalen.

Wat zou je graag anders zien bij jou op school?

Eigenlijk niks. Tot nu toe is alles goed geregeld. Studenten en docenten zijn vriendelijk.
De manier van lesgeven is ook goed. Ik ga ervan uit dat we in het komende jaar meer van de praktijk gaan zien tijdens de lessen.

Wat is je allerleukste ervaring op school of tijdens stage?

Ik loop stage in Plaswijckpark. Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend. Soms draai ik mee achter de kassa of help mee in het animatieteam. Ik kan er helemaal mijzelf zijn en lekker ‘gek’ doen met de kinderen. Er is niemand die je raar aankijkt.

Is de opleiding wat je ervan verwacht had?

Ik had liever de opleiding Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality willen doen maar dat is een opleiding op niveau 3. Deze opleiding komt er dichtbij in de buurt en hierna kan ik makkelijk doorstromen. Nu leer ik de basis en daarna krijg ik meer dans en animatie. Daar kijk ik nu al naar uit.

Sluit de opleiding goed aan bij je stage? Geef een voorbeeld

Ja zeker! Tijdens de opleiding leer je hoe je met kinderen moet werken. Wat ik op school leer, neem ik mee naar stage en daar voer ik het uit. Als ik ergens tegenaan loop op mijn stage kan ik altijd met vragen terecht op school. We oefenen dan hoe het de volgende keer beter kan.

Stel dat jij één dag docent mag zijn, wat zou je dan doen?

Als ik één dag docent mag zijn, wil ik studenten de praktijk laten ervaren door middel van gym- en dansactiviteiten. Ook organiseer ik dan knutselbijeenkomsten.

Wat doe je over tien jaar?

Over tien jaar heb ik mijn diploma’s op zak en werk ik op een camping in het animatieteam. Ik maak het iedereen naar zijn zin en bezorg gasten een onvergetelijke vakantie. Heerlijk met de kinderen knutselen in de kinderclub of dansen in de kinderdisco. Ik word altijd zo blij van die vrolijke kindergezichtjes.