"Ik denk dat deze opleiding goed bij me past."

Student                      : Shilan Abdulla
Leeftijd                      : 19 jaar
Woonplaats                : Maassluis
Leerjaar                     : 1
Leslocatie                  : De Vloot, Maassluis

 

Welke opleiding volg je op deze locatie?

Ik volg de opleiding Dienstverlening Sport en Recreatie.

Waarom deze opleiding?

Vorig jaar volgde ik de opleiding Beveiliging. Helaas zakte ik voor mijn examen. Ik besloot een andere opleiding te kiezen op dezelfde locatie. Omdat ik graag sport en kinderen leuk vind, heb ik me op advies van mijn mentor, voor deze opleiding ingeschreven.
Ik denk dat deze opleiding goed bij me past. Tot nu toe bevalt het prima.

Waarom heb je gekozen voor de locatie Maassluis?

Toen ik voor het eerst op deze school kwam kijken, voelde ik me gelijk thuis. De school is klein en dat geeft mij een fijn gevoel. De anderen scholen waar ik geweest ben, waren groter en daardoor veel drukker. Dat is niks voor mij.

Wat vind je leuk aan de school?

Ik vind het een fijne school. Het uitzicht vanaf het balkon is mooi en de kantine is altijd schoon. Het ‘kleine’ spreekt mij erg aan. Een fijne, rustige leeromgeving.

Wat zou je graag anders zien op het Albeda College Maassluis?

Eigenlijk niets. Ik voel mezelf veilig op deze school. Ík zit hier bijna twee jaar en de sfeer is goed.

Wat is je allerleukste ervaring op school of tijdens je stage?

Mijn stage vind ik het allerleukste. Ik loop stage bij het speelparadijs Beestenboel in Vlaardingen. Ik leer hier super veel en doe praktijkervaring op.
De collega’s vind ik erg aardig en zij helpen mij goed.

Wat doe je over 10 jaar?

Mijn droom is een baan bij de douane. Na deze opleiding wil ik naar de politieacademie om vervolgens aan de slag te gaan bij de douane. Bij de douane wil ik aan het werk met bagage controleren en mensen visiteren. Natuurlijk totaal iets anders dan deze opleiding maar wel een mooie opstap om verder te komen. Als de douane uiteindelijk niet haalbaar blijkt, kan ik altijd nog terugvallen op een baan in de sector sport en recreatie.

Is de opleiding wat je ervan verwacht had?

Ik had eigenlijk meer sportactiviteiten verwacht, maar we krijgen juist vakken op het gebied van recreatie. Omdat dit het eerste jaar is dat deze opleiding gegeven wordt op deze locatie, is het voor zowel docenten als studenten soms een beetje wennen en zoeken.
Ik heb het naar mijn zin, dus hoop dat ik volgend jaar meer les in sport krijg.

Sluit de opleiding goed aan bij je stage? Geef een voorbeeld

Ja, de dingen die ik op school leer pas ik toe in mijn stage. Op school leer ik geduldig te zijn met verschillende soorten doelgroepen. Op stage kan ik dit goed toepassen. Hier ben ik vooral met kinderen bezig. Op stage help ik mee met het eten bedienen, opruimen en toezicht houden. Het belangrijkste is natuurlijk ervaring op doen.

Stel dat jij één dag docent mag zijn, wat zou je dan doen?

Als ik één dag docent mag zijn, wil ik een activiteit organiseren waardoor studenten elkaar nog beter leren kennen. In eerste instantie alleen met de klas en later een kennismakingsuitje met heel de school.

Heb je een tip voor de school?

De school doet het goed. Het is schoon, de kantine is gezond. Studenten en docenten zijn vriendelijk en de lessen zijn over het algemeen leuk. Een verbeterpunt zou de grootte van de kantine kunnen zijn. Als de pauzes van de opleidingen gelijk vallen, zit de kantine soms te vol. Dat is jammer.