mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Medium care verpleegkundige

Als Medium care verpleegkundige verleen je zorg aan de zorgvrager bij wie continu nauwkeurige bewaking van vitale functies noodzakelijk is om bedreigingen vroegtijdig te herkennen en de juiste interventies toe te passen. Deze zorg kan niet verleend worden op een reguliere verpleegafdeling, maar de situatie is onvoldoende acuut voor een IC-opname. Jij bewaakt en ondersteunt de vitale functies, en begeleidt de patiënt en naasten in deze moeilijke en onzekere periode. 

Inhoud

Inhoud

Centraal tijdens de opleiding staan beroepstaken die je uitvoert als Medium Care verpleegkundige. Naast het bewaken en herkennen van bedreigd vitale functies ligt het accent op de revalidatie van de zorgvrager. Voor een volledig overzicht van deze beroepstaken verwijzen wij graag naar de website van het CZO (https://www.czoflexlevel.nl/epas/epas-acute-zorg-opleidingen/mediumcareverpleegkundige/

Ons onderwijs sluit aan bij actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg en wordt aangeboden door middel van een breed palet aan werkvormen, omdat wij ons beseffen dat iedereen een andere manier van leren heeft. Daarom besteden wij zorgvuldig aandacht aan de student als individu en bevorderen we de transfer van de theorie naar de praktijk. Samen met de praktijk werken we graag aan de ontwikkeling van gekwalificeerde zorgprofessionals. 

Voorafgaand aan de lesdagen bereidt de student zich voor door middel van bijvoorbeeld het bekijken van een webinar, het beluisteren van een podcast of het schrijven van een ‘case based discussion’. 

Om de opgedane kennis uit de voorbereiding in de juiste context te plaatsen wordt tijdens de bijeenkomsten op school gebruikgemaakt van onder andere scenariotraining en interactieve opdrachten. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten die  werkzaam zijn in de beroepspraktijk als (gespecialiseerd) verpleegkundige. Een aantal lessen wordt door intensivisten verzorgd. 

Sluit

Doel

Doel

Na de vervolgopleiding Medium Care verpleegkundige kun je aan het werk op de Medium Care afdeling van jouw ziekenhuis. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het volledige verpleegkundig proces van volwassen zorgvragers. 

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Erkend diploma verpleegkundige niveau 4 of 5. 

Je hebt een opleidingscontract op een Medium Care afdeling. 

Aanbevolen wordt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis. 

Sluit

Praktische info

Praktische info

De opleiding tot MC-verpleegkundige begint met de opleiding Basis acute zorg (BAZ) welke je afsluit met een landelijk erkend certificaat. 

Vervolgens ga je verder met het uitstroomprofiel Medium Care welke wordt afgesloten met een landelijk erkend diploma. 

In het opleidingsstelsel is het mogelijk individuele leerroutes samen te stellen en te volgen, passend bij de behoefte van de zorgprofessional én die van de zorgorganisatie.  De opleidingsduur is daardoor flexibel. Wanneer het “standaard” traject gevolgd wordt, is de opleidingsduur 12 maanden, inclusief de BAZ opleiding. 

De lessen worden overdag, maar ook 's avonds gegeven, afhankelijk van de beschikbaarheid van de (gast)docenten. 

Sluit

Lesdata

Lesdata

In 2023 start de opleiding twee keer : maart* en oktober*

 

* bij voldoende aanmeldingen

Sluit

Diploma

Diploma

Deze opleiding is erkend door het College Zorgopleidingen (CZO). Het diploma wordt door het CZO uitgegeven.

www.czo.nl

 

Sluit

Aanmelden

Duur
12 maanden (inclusief de BAZ-opleiding)
Startmoment(en)
maart 2023, oktober 2023
Opleidingstype
Opleiding
Kosten
nog niet bekend