Logistiek medewerker in het Westland

Logistiek is meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Gaat jouw hart gaat sneller kloppen van het organiseren, plannen en uitvoeren van goederenstromen? Wil jij werken in het Westland en de beste logistiek medewerker van Nederland worden? Lees dan vooral verder! 

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Een onmisbare plek innemen in de boeiende wereld van logistiek: dankzij een goede logistiek medewerker loopt alles op rolletjes. Een goede medewerker zorgt ervoor dat goederen in een magazijn op de juiste plek terechtkomen, sorteert, pakt in en maakt goederen gereed voor verzending of transport. En dat allemaal zo slim, snel en goedkoop mogelijk. Logistiek is een groeiende sector en biedt je veel kansen als jij bereid bent om het beste van jezelf te geven. Je hebt als logistiek medewerker een afwisselende functie waarin je bereid moet zijn om flink aan te pakken, zoals:

 • Ontvangen en opslaan van goederen.
 • Invoeren van goederen in het systeem.
 • Verzamelen en klaarmaken van goederen voor een verzending of transport.
 • Uitzoeken welke goederen er in voorraad zijn.
 • Veilig werken en rekening houden met het milieu.
 • Kennis over goederen en producten waarmee je in je werk te maken krijgt.
 • Omgaan met documenten die nodig zijn voor verzending en transport.

Wil je je heftruckerscertificaat behalen? Dat is tegen betaling in deze opleiding ook mogelijk. Als je via Aldivèr bent aangemeld voor deze opleiding, dan kun je een contract bij Aldivèr krijgen en hier ook jouw rijbewijs halen: rijbewijs B, C en/of C1 met code 95 voor auto en vrachtwagen.

Praktijk
Deze opleiding volg je in de bbl-vorm (beroepsbegeleidende leerweg). Dat betekent dat je één dag in de week les volgt en de overige dagen bij een leerbedrijf werkt. Je moet 650 klokuur per schooljaar bij een erkend leerbedrijf werken. Je werkt zelfstandig en wordt vanuit school begeleid. Wil je de opleiding liever in bol-vorm (beroepsopleidende leerweg) volgen, klik dan hier

Hoe je bij ons leert

 • Onze opleidingen worden aangeboden in modules van tien weken. In iedere module doe je brede kennis en ervaring op en pas je direct toe in je leerbedrijf.
 • Je hebt veel ruimte en flexibiliteit om zelf je opleiding te creëren door bijvoorbeeld extra modules te volgen of te versnellen.
 • Je leert in hybride vorm: zelfstandig, in groepsverband, online, in de klas en bij een bedrijf.
 • Veel persoonlijke begeleiding.

Meer informatie hierover lees je bij het blokje ‘Hoe je bij ons leert’.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Je bent als logistiek medewerker vooral met uitvoerende taken bezig. Zo help je bij het controleren, lossen, verzamelen en verzendklaar maken van goederen. Ook ben je bezig met het ompakken van goederen, sorteren, stickeren en dat soort werkzaamheden. Tijdens je werk houd je een administratie bij.

Heb je de opleiding Logistiek medewerker afgerond? Dan kun je direct aan de slag. Je kunt aan het werk bij een bedrijf waar logistiek belangrijk is.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een basisberoepsopleiding (niveau 2) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

 • diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
 • diploma mbo niveau 1 (entreeopleiding);
 • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Daarnaast moet je een arbeidsovereenkomst/bpv-overeenkomst hebben met een erkend leerbedrijf. De werkzaamheden komen overeen met het niveau en de inhoud van de opleiding.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op  www.leerbanenmarkt.nl.

Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Als logistiek medewerker moet je nauwkeurig zijn en hard kunnen werken. Omdat je vaak lichamelijk bezig bent, is het raadzaam om gezond en fit te zijn. Ook moet je gestructureerd kunnen werken. Het is belangrijk dat alles klopt. Verder is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken en dat je met mensen kunt omgaan. Je werkt onder een leidinggevende die je vertelt wat je moet doen. Je denkt graag mee, hebt discipline en kunt omgaan met werkdruk. 

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het cursusgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2022/2023.

Kosten bbl jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen cursusgeld.

Kosten bbl ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het cursusgeld € 258,-.

Ben je 18+ of word je binnenkort 18? Dan kun je studiefinanciering, een studentenreisproduct en misschien een aanvullende beurs krijgen.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor het eerste jaar van je opleiding betaal je ongeveer € 200 aan boeken en licenties.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • je meldt je uiterlijk 1 mei aan;
  je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
 • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 mei aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

In de intake kijken we naar jouw mogelijkheden en werkervaring en geven we je advies over de opleiding niveau 2, en over de keuze voor bbl of bol. Uiteindelijk gaat het erom dat jij op het juiste niveau kunt starten zodat je met succes de opleiding kunt afronden!

Sluit

Hoe je bij ons leert

Hoe je bij ons leert

Je leert bij ons in modules van tien weken. In iedere module maak je kennis met een nieuw thema, waarbij je brede kennis en ervaring opdoet. Voorbeelden van thema’s zijn ‘De klant’ of ‘De markt’. Rondom dat thema leer je de theorie en de benodigde vaardigheden zoals: ondernemerschap, kritisch denken en persoonlijk leiderschap (soft skills). Daarnaast krijg je gerichte opdrachten rondom dat thema, die je uitvoert in je leerbedrijf. Je ontwikkelt hiermee ook jouw beroepshouding: dat is de gewenste houding die een werkgever vraagt van een werknemer. Wat je leert, pas je direct toe in het bedrijfsleven!

Leren kan overal!
Het leuke van iets nieuws leren is niet alleen dat jij als persoon groeit. Als je bij ons studeert, stimuleren we je op alle mogelijke manieren om de beste te worden. Zowel vanuit je leerbedrijf als de klas doe je nieuwe kennis en inzichten op. Ook leer je vanuit huis (digitaal), waar je zelfstandig of in groepsverband werkt aan opdrachten.

Creëer zelf de opleiding die bij je past
Onze opleidingen bestaan uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Met keuzedelen kun je je opleiding verbreden of verdiepen. Je kunt zelfs modules volgen van andere economische opleidingen die je aanspreken. Of je kunt versnellen. Heb je bijvoorbeeld door werkervaring al bepaalde, benodigde vaardigheden opgedaan? Dan bekijken we samen wat dat betekent voor jouw leerroute. Jij bent bij ons baas over je eigen leerproces!

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Dit gebeurt onder andere door gesprekken met studieloopbaanbegeleiders. Maar ook kun je vanuit je leerbedrijf sparren met docenten of met medestudenten. Door goede begeleiding krijg jij de kans om het maximale uit je opleiding te halen. Ook is er ruimte voor het oplossen van problemen waar je tegenaan loopt. We staan voor je klaar!

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Met het diploma Logistiek medewerker in het Westland kun je doorstromen. Je kunt bijvoorbeeld de opleiding Logistiek teamleider bij het STC mbo college gaan volgen.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek je een andere opleiding binnen de logistiek? Kijk dan ook naar opleidingen als:

Logistiek medewerker bbl
Logistiek medewerker bol

Sluit

Aanmelden

Crebo
25774
Niveau
2
Traject
bbl
Duur bbl
1 jaar
Startmoment(en)
augustus 2022