Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw op cruiseschip ss Rotterdam (topjaar)

Over de opleiding
Lijkt het je leuk om mensen met een gerecht of drankje te verwennen? Werk je graag samen en kun je mensen uitstekend te woord staan? Dan ben je bij de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw op het ss Rotterdam helemaal op je plek. Als gastheer of gastvrouw ben je het gezicht van een restaurant. Ook ben je het vaste aanspreekpunt voor jouw collega’s. De opleiding wordt van het begin tot het eind helemaal gegeven op het schip. Het cruiseschip ss Rotterdam vaart niet meer. Het schip is nu een hotel en vergader- en evenementenlocatie met verschillende restaurants. Daarnaast is het een leerwerkplaats van Albeda.

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Heb je een afgeronde niveau 2-opleiding Gastheer/gastvrouw en wil je versneld niveau 3 volgen? Dan is deze excellente leerroute op dit geweldige schip echt iets voor jou! Deze opleiding aan boord van de leerwerkplaats het ss Rotterdam geeft je de unieke kans om binnen een jaar je diploma Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw te halen. Bij positieve afronding biedt het ss Rotterdam zelfs baangarantie.

Je leert hoe je gasten in verschillende situaties op een passende manier ontvangt en hoe je de dranken en gerechten op de juiste manier serveert. Je bent het eerste aanspreekpunt voor je collega’s in de keuken en in de bediening. Omdat je met collega’s uit de keuken het menu samenstelt, kun je je gasten goed adviseren over de gerechten en de bijpassende wijnen. Je neemt graag verantwoordelijkheid en geeft leiding aan je collega’s. Gezamenlijk bezorgen jullie de gasten een onvergetelijke culinaire avond!

De opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw op het cruiseschip ss Rotterdam is anders dan andere opleidingen.
De hele opleiding wordt gegeven aan boord van het schip.
De opleiding vindt plaats in de restaurants van WestCord Hotels. WestCord Hotels heeft 257 hotelkamers, twee restaurants en twee (hotel)bars aan boord. Je kunt ook ingezet worden bij Meeting & Events. Met de juiste begeleiding van docenten en leermeesters leer je professioneel in de horeca te werken.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Als zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw op het ss Rotterdam heb je een leuke en uitdagende baan. Je werkt in een omgeving waar mensen het gezellig hebben. Jij zorgt ervoor dat het je gasten aan niets ontbreekt. Je informeert en adviseert je gasten bij hun menukeuze. Je kent als geen ander de combinaties van dranken en gerechten. Je voert ook ondersteunende werkzaamheden uit. Denk aan het aannemen van reserveringen, het beheren van voorraden en het afsluiten van de kassa. Je geeft leiding aan je team en begeleidt nieuwe collega’s.

Met deze opleiding kun je aan de slag in passende horecabedrijven. Sterrenrestaurants, luxe hotels en grand cafés in binnen- en buitenland zien je graag tegemoet. 

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot de éénjarige mbo-opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw op cruiseschip ss Rotterdam als je je diploma Gastheer/gastvrouw (niveau 2) hebt behaald. Twee keuzedelen dienen afgerond te zijn met een voldoende.

 

Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Tijdens de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw is werken met een team belangrijk. De juiste begeleiding zorgt voor het beste resultaat. Je leert te plannen, want met een goede planning krijg je alle werkzaamheden op tijd af. Werk je klantgericht? Dat is fijn voor zowel je gasten als je collega’s. Je kunt uitstekend samenwerken en luisteren naar jouw gasten. Je beantwoordt vragen en staat mensen netjes te woord. Ook zie je er verzorgd uit. Je uitstraling is belangrijk. Je bent toegankelijk en geeft jouw gasten het gevoel dat ze welkom zijn.
Binnen de opleiding leer je alles om gastheer of gastvrouw te zijn. Uiteraard is het belangrijk dat je een passie voor horeca hebt. Je vindt het leuk om gasten te helpen en naar ze te luisteren. Je kunt zelf ook goed luisteren naar jouw leidinggevenden en collega’s.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2022/2023.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1239,-.

Ben je 18+ of word je binnenkort 18? Dan kun je studiefinanciering, een studentenreisproduct en misschien een aanvullende beurs krijgen.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Vrijwillige kosten 
Binnen de opleiding zijn er allerlei extra activiteiten, denk aan reisjes of projecten. De extra activiteiten zijn bedoeld om je verder te ontwikkelen. Deze activiteiten vallen echter niet binnen het standaardprogramma. Je bent dan ook niet verplicht om hier aan mee te doen.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 mei aan;
    je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 mei aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Daarnaast heb je een sollicitatiegesprek met de opleidingscoördinator en de operationeel manager. Zowel Albeda als Westcord zullen in een gesprek achterhalen of je de juiste keuze hebt gemaakt en binnen het bedrijf past. Vanaf dat moment kun je aan de opleiding beginnen.

Sluit

Leerwerk- en stagebedrijven

Leerwerk- en stagebedrijven

Wanneer je op het cruiseschip ss Rotterdam start, ben je een medewerker in opleiding. Je wordt twee dagen van de week ingeroosterd. De andere drie dagen volg je vakgerichte theorie- en praktijklessen. Twee weken van tevoren ontvang je een werkrooster. In de schoolvakanties ben je vrij.

Tijdens de bol-opleiding ontvang je stagevergoeding. 

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Met het diploma Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw kun je doorstromen, bijvoorbeeld naar de niveau 4-opleiding Leidinggevende bediening.

Sluit

Aanmelden

Crebo
25171
Niveau
3
Traject
bol
Duur bol
1 jaar
Startmoment(en)
augustus 2022