mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Over dit college

Bij de opleidingen van Albeda Beauty & Fashioncollege draait alles om het mooier maken van mensen. Het is een aantrekkelijke wereld voor ondernemende, creatieve en sociale vakmensen. Bij Albeda Beauty & Fashioncollege kun je opleidingen volgen in drie verschillende richtingen: haarverzorging, fashion en schoonheidsverzorging. Je bent bezig met een nieuwe coupe, make-up, schoonheidsverzorging of met een goed zittend kostuum of een schitterende jurk. Je wilt alles doen om mensen te laten stralen.

Je kunt opleidingen volgen op niveau 2, 3 en 4 en er is een ruime keuze in vervolgstudies. Je werkt veel in de praktijk, in je stage en op school. Albeda heeft een eigen schoonheidssalon, twee kapsalons, een mode-atelier en een webshop waardoor je ook op school veel praktijkervaring op doet.

Een stage is een belangrijk onderdeel van een mbo-opleiding in de bol-variant. Je kunt stage lopen bij een bedrijf of instelling in Nederland. Ben je iets avontuurlijker, dan biedt Albeda Beauty & Fashioncollege je de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. Het Europees Fonds Erasmus Plus betaalt soms mee aan de kosten die je maakt voor een stage in het buitenland.

Haarverzorging
Ben jij geïnteresseerd in haarverzorging en volg je altijd de laatste trends op het gebied van haarmode? Vind je het leuk om met veel verschillende mensen in contact te komen en ben je lichamelijk fit? Dan is de kans groot dat de kapperswereld goed bij jou past. Je gaat aan de slag als kapper en leert hoe je haren knipt, kleurt en perfect kan stylen. Naast vaktechnische vaardigheden is ook klantcontact belangrijk. Als je kiest voor de opleiding Kappen bij Albeda Beauty & Fashioncollege dan heb je de mogelijkheid internationale stages te lopen. Daarnaast zijn er interessante keuzedelen te volgen zodat jij straks een streepje voor hebt op de arbeidsmarkt.

Fashion
Jij bent modebewust en volgt de trends op de voet. Je vindt het leuk om met stoffen en materialen te werken en om zelf kleding te maken, te repareren of te ontwerpen. Als je graag met je handen werkt kun je bij ons fashionopleidingen volgen op verschillende niveaus. Wil je liever mode ontwerpen op de computer, dan kies je voor Fashion designer (voorheen Junior stylist). Je werkt in ons eigen modeatelier en aan het eind van je opleiding is je werk te zien op de jaarlijkse modeshow in de Maassilo. Jij vindt je weg wel in de modewereld.

Schoonheidsverzorging en Pedicure
Je vindt het leuk om andere mensen te verwennen en mooier te maken met een verzorgende behandeling. Je hebt interesse in schoonheidsproducten en kunt precies werken. En je ziet er zelf graag verzorgd uit. Dan is een opleiding in de schoonheidsverzorging echt iets voor jou. Een team van betrokken en vakkundige docenten zorgt ervoor dat jij als zelfstandig schoonheidsspecialist een topper wordt. Je leert het vak in onze eigen schoolsalon en je hebt de mogelijkheid om een deel van je stage in het buitenland te volgen. Wie weet open jij straks je eigen salon!