Cursus NIMA A

Bent u werkzaam op een verkoop- of marketingafdeling en wilt u meer weten over marketing? Bent u benieuwd naar de verschillende marketingtechnieken? Wilt u leren hoe technieken en principes toegepast kunnen worden in de praktijk? Dan is de cursus NIMA A iets voor u. Nadat u de cursus heeft afgerond krijgt u het hoog aangeschreven NIMA A-diploma.

Meer info over de curcus

Meer info over de curcus

Consumenten zijn tegenwoordig goed geïnformeerd en hebben vaak een kritische houding. Hoe kunt u op een goede manier met uw klanten omgaan? Welke technieken past u toe om een klant lang aan uw bedrijf te binden? Tijdens de cursus NIMA A krijgt u antwoord op deze vragen. U leert de klant centraal te stellen, de klant is koning.

Naast de basis marketingprincipes wordt er gekeken naar verschillende marketingtechnieken. U leert over de filosofie van marketing en krijgt les over strategische marketingplanning. Ook wordt er stilgestaan bij in- en externe factoren die met marketing te maken hebben. Verder komen marktonderzoek, marketingmixen, promotie en marktsegmentatie aan bod.

Praktijkgerichte cursus
Het blijft niet alleen bij theorie, u past de technieken direct toe in praktijkopdrachten. Zo kunt u gesprekken met klanten die u na het volgen van deze cursus voert, goed laten verlopen. De cursus NIMA A brengt u de basisprincipes van marketing bij. U kunt de theorie toepassen op praktijksituaties, zowel op beleidsvoorbereidend als operationeel niveau. Dit kan in uw huidige marketingfunctie, maar ook in een nieuwe functie. Het NIMA A-diploma wordt door veel bedrijven erkend. 

Doel en doelgroep

Doel en doelgroep

De cursus NIMA A is bedoeld voor mensen die meer willen weten over marketing, en de ambitie hebben om in deze branche aan de slag te gaan. Tijdens de cursus wordt er praktijkgericht lesgegeven. Er worden praktijksituaties besproken, zodat u de theorie later goed toe kunt passen.

Heeft u momenteel al een marketingfunctie? Ook dan is de cursus NIMA A interessant voor u. Iedereen die op een marketing- of verkoopafdeling werkt en hogerop wil komen kan aan deze cursus deelnemen. Nadat u de cursus heeft afgerond krijgt u het landelijk erkende NIMA A-diploma. Met dit diploma kunt u aan de slag in verschillende marketingfuncties. Bij de meeste bedrijven heeft u een streepje voor als u in het bezit bent van het NIMA A-diploma. Zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven staat het diploma hoog aangeschreven.

De cursus NIMA A is gericht op alle marketing- en commercieel medewerkers die werkzaam zijn op uitvoerend niveau.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

U kunt de cursus NIMA A volgen als u in het bezit bent van een:

  • havo/vwo-diploma
  • mbo-diploma 

Daarnaast kunt u ook met de cursus starten als u werkzaam bent in marketing en aantoonbare werkervaring heeft.

Erkenning

Erkenning

Landelijk erkend NIMA A-diploma.

Leslocatie

Leslocatie

De cursus NIMA A vindt plaats bij Albeda of incompany.

NIMA-diplomaregister

NIMA-diplomaregister

Na het behalen van uw diploma wordt u ingeschreven in het NIMA-diplomaregister. Zo wordt uw diplomering digitaal vastgelegd. 

Aanmelden

Duur
De cursus bestaat uit vijftien lesdagen of dertig lesavonden. De lesdagen worden verdeeld over twee periodes.
Kosten
De kosten bedragen € 1.850,-. Dit bedrag is exclusief btw. Het lesmateriaal en de certificering zijn bij de kosten inbegrepen. Deze prijs is gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal tien deelnemers. Indien een groep uit meer of minder deelnemers bestaat, bieden wij graag een passende prijsopgave aan.
Certificering
Landelijk erkend NIMA A-diploma
Cursusinhoud
Cursus

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar e.vandijk@albeda.nl.