Rotterdam,
22
april
2016
|
20:17
Europe/Amsterdam

Zorgkanjers 2016

Op woensdag 20 april vonden de Skills schoolwedstrijden van de opleidingen Verzorgende IG en Doktersassistent plaats. Deze schoolwedstrijden dienen als opmaat voor de landelijke Skills Heroes vakwedstrijden volgend jaar. De studenten van de deelnemende opleidingen konden vooraf een naam bedenken voor de winnaar. Deze naam werd bekend gemaakt op de wedstrijddag. Er is gekozen voor 'Zorgkanjer 2016'.

Drie studenten van de opleiding Verzorgende IG locatie Rosestraat moesten strijden tegen drie studenten van de opleiding Verzorgende IG locatie Alexanderlaan. Caroline Harinck werd de winnaar voor de opleidingen Verzorgende IG. Van de opleiding Doktersassistent deden twee studenten mee. De winnaar voor opleiding Doktersassistent werd Swalha Famau.

De landelijke Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor mbo’ers. De wedstrijden zijn op verschillende niveaus en leerjaren, waarbij studenten de kans krijgen om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. Het Albeda College vindt het een goed instrument om te laten zien waar het middelbaar beroepsonderwijs allemaal in uitblinkt.

Klik hier voor het bericht Albeda-studenten eindigen in landelijke top vijf Skills Heroes