Rotterdam,
30
mei
2018
|
10:05
Europe/Amsterdam

Writing camp 2018 Muzikant/producer een succes

Van maandag 14 mei tot en met donderdag 17 mei vond het writing camp 2018 plaats. Dit writing camp is georganiseerd door Albeda College Muzikant Producer in samenwerking met Epitome Entertainment, de organisatie achter het New Skool Rules festival (het grootste internationale conferentie- en netwerk-event rondom urban music).

Alle eerste- en tweedejaars studenten kregen opdrachten vanuit een (inter-)nationaal werkveld (Warner Chappell Music, Spinnin’ Records, Atlantic Records, Republic Records, Metropolis Festival). Iedere student heeft een opdracht gekozen die hem/haar inspireert. Daarna is de gehele week in zelf samengestelde groepen aan een opdracht gewerkt in de studio’s, cabines, leslokalen en edit rooms. Vervolgens hebben alle eerste- en tweedejaars studenten aan het eind van de week het resultaat gepresenteerd. Op donderdagmiddag kwam Grammy Award winning producer Christopher “Deep” Henderson (o.a. Jamie Foxx, R. Kelly, Mya, Trey Songz) langs voor een masterclass en om feedback te geven op de presentaties van de creatieve output van de studenten. Op vrijdag 18 mei kregen de meest veelbelovende presentaties een podium op het New Skool Rules festival. Daar werd de creatieve output beoordeeld door een panel van (inter-)nationale muziek pro’s.

Er zijn veel contacten gelegd en sommige tracks liggen nu bij grote artiesten als Lauryn Hill (Fugees) ter beoordeling of ze mogelijk op haar nieuwe plaat passen. Ook zijn studenten uitgenodigd voor studiosessies met professionele producers.