Rotterdam,
23
april
2021
|
15:21
Europe/Amsterdam

Winnaars Sociaal Ondernemen Challenge 2021

“Het creëren van een mooie plek voor docenten en studenten van Albeda om samen te leren en te chillen”, dat is waar de groep die aan de cases van DOK21 werkte mee heeft gewonnen! De winnaars van de Challenge 2021 zijn Luvendro Fabies en Soufian Dira. Op de foto  samen met ondernemer Martijn Kathmann van DOK21.

Impact first! Dat is waar de zeven sociale ondernemers en Albeda College Economie & Ondernemen en MasterPeace tijdens de Sociaal Ondernemen Challenge 2021 voor gaan. Impact voor de zeven deelnemende ondernemers en uiteraard de 90 tweedejaars mbo-studenten vanuit de opleidingen Marketing & Communicatie en Retail. We kijken ook dit jaar weer terug op een hele leerzame, verbindende en inspirerende Challenge.

Sociale ondernemers maken een verschil in de wereld door het maatschappelijke doel voorop te stellen. MasterPeace en Albeda in Rotterdam willen sociaal ondernemen op mbo-instellingen op de kaart zetten en studenten inspireren. Sociaal ondernemen is één van de antwoorden voor de vele uitdagingen waar we als burgers, bedrijven en overheden voor staan. Wij geloven dat jongeren het verschil kunnen maken.

Met de Challenge creëren we perspectief voor jongeren in Rotterdam-Zuid door ze te inspireren om zelf als sociaal ondernemer aan de slag te gaan of bij een sociaal ondernemer te gaan werken. Het is een unieke kans voor de studenten om bewust te worden van hun eigen rol en verantwoordelijkheid in de maatschappij en hoe zij die zouden kunnen nemen.

Per ondernemer zijn groepjes studenten aan de slag gegaan om een oplossing te vinden voor de werkelijke uitdaging waar de sociaal ondernemer voor staat. Duurzaamheid in de werkelijkheid! Studenten zien wat duurzaamheid betekent voor de ondernemers, het is in elke case een kernonderdeel van het product/dienst of de uitdaging.

Ook dit jaar was er weer een mooie, diverse en vooral enorm enthousiaste groep, voornamelijk Rotterdamse, sociale ondernemers die een week met de studenten hebben samengewerkt. Experts zorgden samen met docenten voor verdere ondersteuning van de studenten. Knap werk zeker omdat het deels fysiek en deels online was dit jaar.

Een week vol inspiratie, met als hoogtepunten de opening door Tony’s Chocolonely en de Mid-week energyzer door WEAR. Tijdens de finale hebben de zeven finalisten gepitcht op het grote podium voor een vakjury.

Over Albeda College Economie & Ondernemen: Albeda College Economie & Ondernemen biedt een groot aantal economische opleidingen aan voor ondernemende en ambitieuze studenten. Wij besteden veel aandacht aan ondernemerschap en werken samen met studenten aan zelfbewustzijn, persoonlijk leiderschap en kritisch denken.  Met de MasterPeace Challenge ronden onze studenten het keuzedeel “duurzaamheid” op een contextrijke, maar bovenal uitdagende manier af!

Over MasterPeace:
De visie van MasterPeace is “the world has 7 billion talents, not 7 billion issues”. MasterPeace is een jonge, positieve, internationale vredesbeweging. Wij zijn actief in ruim 40 landen. Waarbij we lokaal het verschil maken; op school, in de straat en in de wijk. MasterPeace inspireert en mobiliseert jongeren om hun talenten in te zetten voor een duurzame toekomst met minder conflicten.

“Peace” is een containerbegrip wat we per continent en land op maat vertalen. In Nederland zijn onze kernwoorden rondom vrede; talentontwikkeling, dialoog, burgerschap, verbinding met jezelf, de ander en jouw omgeving. Waarbij we onder andere educatieve projecten organiseren om onze doelgroep (jongeren) te bereiken.