Rotterdam,
25
november
2019
|
09:59
Europe/Amsterdam

‘Foldable bottle’ winnaar ondernemersprijs beste mbo-idee

Wethouder Kathmann opent laatste dag MBOnderneemt!

“Jullie zijn allemaal winnaars”. Met deze loftuiting opende de Rotterdamse wethouder van Economische Zaken Barbara Kathmann op vrijdag 22 november de laatste dag van het ondernemersevent MBOnderneemt! Daarmee begroette ze de ruim 150 studenten van Albeda College Economie & Ondernemen en het Hout –en Meubileringscollege die zich tijdens de Global Entrepreneurship Week inspanden om het beste ondernemersidee van mbo-studerend Rotterdam te bedenken.

Het thema van het beste ondernemersidee, welke tot stand kwam via een driedaagse pressurecooker, was circulaire economie. “Onze grondstoffen zijn niet uitputtend’, benadrukte de wethouder het belang van het thema. “Circulaire economie is daarom de toekomst. Ondernemerschap en ondernemend gedrag passen bij een innovatieve stad als Rotterdam. Klein beginnen en groot denken; daar hebben jullie deze week mooie stappen in gemaakt”.

Foldable bottel
Het idee van de foldable bottel, een fles die ingeklapt kan worden om te hergebruiken en daarmee het milieu te ontlasten, werd verkozen tot het beste ondernemersidee. Jury-voorzitter Willem Groenendijk van Rabobank Rotterdam roemde de groep vanwege hun creativiteit, presentatie en de mate waarin het idee impact genereert. Studenten Jura, Novitha, Kim, Aleyna en Stève winnen daarmee een gratis adviesgesprek en een lunch van de Rabobank.

Belang ondernemerschap
Ondernemen en het hebben van ondernemende vaardigheden worden steeds belangrijker. In het hbo wordt hier al ruimschoots aandacht aan besteed, het mbo laat hierin nog een groeiende ontwikkeling zien. Albeda College Economie & Ondernemen en het Hout –en Meubileringscollege erkennen het belang van deze vaardigheden bij mbo’ers en organiseerden het event rondom ondernemen daarom voor het 2e jaar op rij.

Vertrouwen in jezelf
Ook Jim Soebedar, student Ondernemer Retail, viel in de prijzen. Hij mocht de titel ‘Meest ondernemende student’ in ontvangst nemen. Jim leidt een bedrijf, volgt een opleiding en bemoeit zich daarnaast nog met een aantal andere bedrijven. Naast al die pitches en prijzen was er een spoken word-act van Sir Culair over ondernemen, waar studenten al rappend op aanhaakten. Ook konden studenten vragen stellen aan een ondernemersforum. Comedian Edson Da Graca wist als host alles in goede banen te begeleiden. De week stond in het teken van teamwork, ontwerpen, produceren, netwerken, jezelf verkopen, presenteren, durven maar vooral ook over plezier hebben en doen! “Iedereen zei dat ons idee niet goed genoeg zou zijn,’ zegt een opgeluchte en trotse Novitha, groepslid van het winnende team. “Maar zo zie je maar weer, wij staan hier met de bokaal. Soms moet je gewoon vertrouwen hebben in jezelf!”

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.