Rotterdam,
04
maart
2020
|
10:32
Europe/Amsterdam

Voorbereidingen MBO Bedrijvendag 010 bij Albeda in volle gang

Op 31 maart 2020 zal bij Albeda de jaarlijkse MBO Bedrijvendag 010 weer plaatsvinden. Op deze dag bezoeken ruim 1.000 studenten van Albeda hun stagebedrijven voor een netwerkgesprek of gaan op een andere manier in gesprek met bedrijven of organisaties. Op 2 maart vond een kick off plaats voor een groep enthousiaste docenten in schoolrestaurant Groos. Docenten van Albeda College Economie & Ondernemen, Albeda Startcollege en Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk werden voorbereid op het geven van lessen over netwerken en netwerkgesprekken, die voorafgaand aan de dag zullen worden geoefend.

Netwerkgesprekken

Tijdens de MBO Bedrijvendag 010 krijgen de studenten een inspirerende gastles en/of workshop. Daarna trekken de meeste studenten met een presentje, eigen visitekaartjes én de MBO Bedrijvendag 010-app op zak, de stad in om de bedrijven te bezoeken. Tijdens het netwerkgesprek worden de bedrijven bedankt voor de samenwerking en voor hun inzet voor Rotterdamse mbo-jongeren.

Ook studenten van Albeda Startcollege doen dit jaar weer met een grote groep mee. Zowel studenten van de Rotterdamse locaties als van de locaties in Hellevoetsluis en Vlaardingen. Zij zullen niet op pad gaan naar de bedrijven, maar nodigen de bedrijven uit op hun locatie voor een netwerkgesprek.

De MBO Bedrijvendag 010 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en Rabobank Rotterdam. Zadkine Startcollege organiseert op 24 maart eveneens een MBO Bedrijvendag 010.

Meer informatie

Bekijk hier het filmpje van de MBO Bedrijvendag 010 van vorig jaar.