Rotterdam,
23
maart
2016
|
17:32
Europe/Amsterdam

Vijf Albeda-studenten eindigen in landelijke top vijf Skills Heroes

Op de landelijke finale van Skills Heroes afgelopen weekend in Amsterdam zijn vijf Albeda-studenten in de top vijf geëindigd. Het hoogst eindigde Suzanne Wakum, student van de opleiding Patissier. Zij behaalde in Amsterdam de tweede plaats. Student Schoonheidsspecialist Yessica Noordzij en Frans Grinwis, student van de opleiding Timmerman, veroverden beiden de derde plaats. Noelle van de Burg, van de opleiding Directie secretaresse, en Michael Schoovers, student Schilder, eindigden allebei op de vijfde plaats. Naast de landelijke finale van de Skills-vakwedstrijd waren er ook diverse demonstratiewedstrijden. Het Albeda-team van studenten Facilitair medewerker eindigde daar op de tweede plaats.

Suzanne greep met haar patisseriekunsten net naast de gouden medaille. Het verschil met de nummer één was maar 0,07 procent. Suzanne: “Maar ik ben ook echt blij met zilver. Ik mag me nu ‘excellent vakvrouw’ noemen. Daar heb ik een oorkonde voor gekregen. De dag na de finale kreeg ik gelijk allemaal Facebook-berichten van patissiers uit heel Nederland. Dat is natuurlijk echt heel leuk. Nu ga ik mijn examenperiode in en daar ben ik na Skills echt helemaal niet zenuwachtig meer voor! Ik mis de spanning van die finale nu al.”

Frans eindigde met zijn dakkapconstructie op de derde plaats: “Het was een spannende, maar heel leuke ervaring. Ook omdat de sfeer tussen de timmerfinalisten onderling goed was. De opdracht zelf was best moeilijk, maar het is me gelukt. Het bedrijf waar ik werk was ook enthousiast. Je krijgt door het trainen voor Skills meer inzicht in je vak en daar profiteert een bedrijf ook van. Van de jury mag ik trouwens waarschijnlijk door naar een ander landelijk timmertournooi.”

Ook Yessica haalde het podium met een derde plaats: “ Skills was echt geweldig. Een hele leuke ervaring. Eigenlijk voelde het niet als een wedstrijd. Het was met de andere kandidaten heel gezellig en iedereen ging goed met elkaar om. Geen concurrentie of zo. Ik heb geleerd dat je altijd een goede planning moet hebben. Anderen raakten daardoor in tijdnood. Dat ik nu derde ben vind ik top. Mijn doelstelling was om in de top drie te komen en dat is gelukt. Volgend jaar wil ik weer meedoen en dan ga ik voor de eerste plaats.”

Op de jaarlijkse vakwedstrijden van het mbo gingen dit keer studenten van 55 mbo-instellingen in 34 verschillende vakrichtingen de strijd aan om als beste van Nederland te worden gekozen. Het Albeda College vindt het een goed instrument om te laten zien waar het middelbaar beroepsonderwijs allemaal in uitblinkt. Daarom doet het Albeda College volgend jaar met nog meer opleidingen mee aan Skills.

Klik hier voor het Twitter-bericht van Skills over Suzanne, met daarin een kort filmpje van haar in actie.

Klik hier voor de fotobank van Skills

Meer info

Neem voor meer informatie contact op met Peter Siemann van de stafdienst Onderwijs & Kwaliteit: p.siemann@albeda.nl


Over het Albeda College:

Het Albeda College is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie. Met circa vijftig locaties en 120 opleidingen, waarvan sommige met meerdere uitstroomrichtingen en een aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn we een belangrijk opleidingsinstituut in de regio. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en deelgemeenten ontwikkeld.