Rotterdam,
17
mei
2022
|
10:27
Europe/Amsterdam

Viering van Mega Belangrijk Onderwijs tijdens spetterend Dit is mbo Ambassadeursgala

Op 16 mei reikte minister van OCW Robbert Dijkgraaf vijf prestigieuze mbo-prijzen uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala in Apeldoorn. Albeda mbo-ambassadeur Adil Oulad Massoud dong mee naar de prijs van Landelijk Ambassadeur mbo. De prijs ging naar Clemens van der Broek van Curio. Adil ontving, net als de ambassadeurs van de andere 37 roc’s een zilveren award. De ervaring van het ambassadeurstraject en het gala pakt niemand hem echter meer af: “Wat een ervaring zeg! Dit was zo mooi!” Studenten Isabel Riveros Ortellado en Lleili Aquino Alcantara van Albeda Startcollege wonnen een gouden medaille tijdens de Skills Heroes Entreewedstrijd Horeca. Daarom waren zij deze avond genomineerd voor de Best of Excellence award. De prijs ging naar Bart Willems van de opleiding Lassen van ROC Nijmegen. Isabel en Lleili ontvingen een medal of excellence.

Mbo in de spotlights
Presentator Jan Versteegh zette tijdens het gala het voltallige mbo in de spotlights. Naast de eerder genoemde prijzen werden op deze avond ook de prijzen uitgereikt voor het beste leerbedrijf, de beste praktijkopleider en het onderwijsteam van het jaar. Het gala is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt, zowel met honderden fans in de zaal van het sfeervolle theater Orpheus, als met meer dan duidend belangstellenden online. Het gala is een initiatief van de MBO Raad, met een bijdrage van SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO.

Iedereen is kansrijk en heeft talenten
Clemens van der Broek is de winnaar van de challenge Mbo’ers Pakken Aan, waarin 39 mbo-studenten zijn uitgedaagd om hun vaardigheden in leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit te tonen. Als Landelijk Ambassadeur mbo neemt hij het stokje over van Louise Babel en is hij een jaar lang het boegbeeld van het mbo.  In zijn finalepitch vertelde hij als ambassadeur echt een stempel te willen drukken op het mbo: “Kijk naar mij, en waar ik vandaan kom. Iedereen is kansrijk en heeft talenten. Je kunt worden wat je wilt!”

 Bekijk ook het artikel op de site van Dit is mbo.