Rotterdam,
09
mei
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Verwendag voor klanten Voedselbank

Gezicht- en handmassages, nagels lakken, haren stijlen, plus een keur aan lekkere hapjes: het was even genieten voor de ongeveer zeventig klanten van de Voedselbank. Op maandag 8 mei jongstleden konden klanten van de Voedselbank terecht op de Albeda-locatie Sportlaan, waar studenten van de Beauty & Fashion-opleidingen en het Startcollege voor ze klaar stonden.Eerste- en tweedejaars studenten deden er alles aan om de klanten naar de zin te maken. En met succes, want de klanten reageerden enthousiast. “We werden heel hartelijk ontvangen en dat is prettig. Soms wordt er negatief gedaan als je bij de Voedselbank loopt. Hier niet, de studenten zijn vriendelijk en behulpzaam.”, aldus een bezoeker.

Waardevol
De samenwerking met de Voedselbank loopt al een tijdje. Zo zorgt het Albeda College ervoor dat er in de voedselpakketten een aantal keer per jaar een waardebon zit, zodat mensen gratis een behandeling kunnen ondergaan. Larissa Ouwejan, docent Kappen; “Het is de wens om zo’n dag als deze vaker in het jaar te organiseren. Het is niet alleen een mooie en waardevolle dag voor de klanten, maar ook voor de studenten. Zij leren met andere studenten van diverse opleidingen samen te werken en ze leren om te gaan met verschillende doelgroepen.”

Albeda 25-jaar
De verwendag staat in het teken van het 25-jarig bestaan van het Albeda College. We vieren dit jaar niet alleen het bestaan van het Albeda, maar kijken ook naar de functie die onze mbo-instelling heeft in de samenleving. Vanuit onze betrokkenheid bij die samenleving zorgen we al 25 jaar voor verbinding met studenten, bedrijven, instellingen en andere partners.