Rotterdam,
26
april
2018
|
15:47
Europe/Amsterdam

Symposium Dag van de Verpleging 2018

Verpleegkundigen: keten in de Rotterdamse zorg

Op 12 mei is de Dag van de Verpleging. De dag memoreert de geboortedag
(12 mei 1820) van Florence Nightingale, de grondlegster van de moderne verpleegkunde. Zij heeft het startsein gegeven tot de ontwikkeling van het beroep verpleegkundige. Een beroep dat een bepalende rol speelt in de gezondheidszorg. Een beroep om trots op te zijn. Om dit te vieren vindt voor verpleegkundigen in de regio Rotterdam-Rijnmond voor de tweede keer een inspirerend symposium plaats met als thema Rotterdamse ketenzorg in de praktijk.

Ketenzorg
Bij ketenzorg werken verschillende aanbieders van zorg, welzijn en wonen samen. De patiënt en zijn omgeving staan daarbij centraal. Professionals, organisaties en informele zorgverleners werken als één team aan de uitvoering van zorg. Ketenzorg is nodig omdat veel mensen met een chronische ziekte te maken hebben met verschillende zorgverleners. Het uitgangspunt bij ketenzorg is dat de patiënt zoveel mogelijk zelf de regie in handen heeft. Doordat de zorgverleners en organisaties gezamenlijk zorg aanbieden, heeft een patiënt minder last van de ‘muren’ tussen verschillende zorgorganisaties en de verschillen in belangen van hen.

Ketenzorg in Rotterdam
In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn vele goede voorbeelden van hoe verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in de praktijk samenwerken aan ketenzorg. Dit gebeurt voor verschillende patiëntencategorieën als: mensen met dementie, pasgeborenen, verslavingszorg, en CVA (beroerte). Sectoren krijgen daardoor steeds meer met elkaar te maken. Het symposium presenteert een aantal sprekende voorbeelden uit de praktijk, onderwijs en onderzoek. Daarbij staat het optimaal benutten van kennis en vaardigheden in het belang van de patiënt centraal.

Doelgroep
Het symposium is bestemd voor studenten, verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten, docenten, stagebegeleiders, managers, beleidsmedewerkers en leden van raden van bestuur.

Datum: woensdag 16 mei 2018, 12.00 - 17.00 uur
Locatie: Albeda Zorgcollege, Rosestraat 1101, 3071 AL Rotterdam

Het volledige programma van het symposium vindt u op: www.burola.nl/dag-van-de-verpleging-201

 

Albeda

Albeda is een interconfessioneel en intercultureel regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.