Rotterdam,
20
april
2021
|
18:22
Europe/Amsterdam

Verbinden, inspireren en impact maken…team Next in beeld

Als regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving werken wij dagelijks aan kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. Samen met bedrijven bouwen wij aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.

In nauw samenspel met onze stakeholders vertalen wij de uitdagingen van de stad en de samenleving naar programma’s waar verschillende partijen bij betrokken zijn en waar vooral onze studenten sterker en slimmer door worden. Daarbij richten wij ons op Rotterdam als inclusieve stad, op lokale democratie en burgerschap, op leerwerkakkoorden en samenwerkingen met verschillende ondernemersorganisaties, op de stad als merk Make it Happen! op de stad en omgeving Rijnmond waar impact centraal staat, op kansengelijkheid en kwetsbare jongeren, op de veranderende arbeidsmarkt met een grote vraag naar 21e -eeuwse vaardigheden en op de stad als innovatie hub.

Met de onderstaande 3 strategische programma’s voor 2019 – 2021 maken wij verschil:

1. Programma Albeda NEXT

2. Programma Inclusieve school

3. Programma Burgerschap

De programma’s vallen onder de hoede van Gyzlene Kramer-Zeroual, programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen. Samen met Gyzlene, maken Ahmet Dikbas, Renée Marcelis en Razjiah Genoveva maken deel uit van team Next. Het team is enthousiast en toegewijd aan onder meer het bedenken en uitvoeren van programma’s, waarin studenten de mogelijkheid krijgen om door te groeien en zich verder te ontwikkelen.

Het doel van de programma’s is om een beweging van studenten, docenten en andere collega’s te creëren binnen en buiten Albeda. Daarmee willen we iedereen waar wij mee in aanraking komen verwonderen, verbinden en inspireren. Want impact maken als school kan alleen als wij dat met elkaar doen en door onze studenten een stem te geven.

Gyzlene

Met haar rijke ervaring in het onderwijs en verandermanagement weet ze vorm te geven aan innovatieve programma’s en verbindingen binnen en buiten Albeda. Altijd met de student in het middelpunt en altijd in verbinding met het onderwijs en externe partners. Sinds 2018 is Gyzlene programmamanager strategie en externe betrekkingen bij Albeda en zet ze zich in voor de positie van MBO’ers. Haar doel is jongeren een stem geven en ze door innovatieve programma’s naast een podium ook een netwerk te bieden. Gyzlene is een rasverbinder en zorgt vaak voor verrassende combinaties in projecten en programma’s. Ze hoopt dat ze mensen uit hun bubble krijgt en ze oprecht nieuwsgierig naar elkaar te maken. Een gemeenschap moet altijd met elkaar blijven praten om samen verder te komen. Scholen zijn minimaatschappijen waar we dit met elkaar kunnen oefenen en vooral vormen. Wil je meer weten over de strategische programma’s van Albeda dan kan je contact opnemen met Gyzlene via [email protected].

Ahmet 

Vier jaar geleden is hij begonnen met zijn werk als docent voor Albeda. Daar voelde hij zich direct thuis, op de plek waar zijn hart lag, het mbo-onderwijs. Aan de Hogeschool Rotterdam heeft hij de lerarenopleiding Maatschappijleer gestudeerd. In 2018 behoorde Ahmet tot de top drie beste leraren van Rotterdam. Na verschillende ervaringen in het werkveld wist hij het zeker; voor het leraarschap was hij in de wieg gelegd. Zijn missie is een bijdrage leveren aan het bouwen van een inclusieve stad. Dat begint voor hem in het onderwijs, deels voor de klas en deels binnen team Next als projectleider. Voor meer informatie over de projecten waar Ahmet zich mee bezighoudt, kan je contact opnemen met hem via [email protected].

Renée 

Renée’s carrière in het onderwijs begon per ongeluk in 2006 als design tutor op de School of Architecture & Design van Victoria University of Wellington (NZ), waar zij zelf de opleiding Industrial Design heeft gevolgd. Al snel werd het haar duidelijk dat anderen inspireren en ondersteunen in hun ontwikkeling als creatieve denkers en bewuste burgers, een veel interessantere richting zou zijn dan die van een commercieel ontwerper. Na een paar jaar lesgeven op de VUW heeft Renée de stap naar het voortgezet onderwijs gemaakt. Daar kreeg zij de kans om een nieuw vak op te richten en landelijk collega-docenten te ondersteunen in de verdere ontwikkeling en uitvoering hiervan. Tot voor kort heeft Renée als voorzitter van netwerkorganisatie R’damse Nieuwe, veel voor en met de stad geprogrammeerd. Als projectleider binnen team Next, zet ze haar kennis, netwerk en enthousiasme inzetten op de thema’s inclusie, diversiteit en kansengelijkheid. Voor meer informatie over de projecten waar Renée zich mee bezighoudt, kan je contact opnemen met haar via [email protected].

Razjiah 

Per september 2020 heeft Razjiah een nieuwe stap in haar carrière gemaakt. Zij ging bij Albeda als programmamedewerker aan de slag. Haar bijdrage aan het realiseren van de visie van Albeda formuleert zij als volgt: ‘Het proactief creëren van een prettige leeromgeving waarin gelijke kansen geboden worden aan studenten om te leren en vaardigheden te ontwikkelen. Studenten krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf’. Haar passie is anderen helpen. Zo werkt zij ook als vrijwilliger bij HOW, een kerkgemeente in Rotterdam-Zuid, waar zij zich onder meer inzet voor het begeleiden van kinderen en jongeren bij het ontwikkelen van hun talenten op gebieden als muziek, media en reclame. Zij is sociaal bewogen, betrokken, behulpzaam en lacht graag. Zo staat zij in het leven, en haar werk! Als young professional werkt zij graag aan het realiseren van veranderingen binnen organisaties, waarbij projectmanagement en communicatie een belangrijke rol spelen. In haar visie gaat het bij iedere verandering uiteindelijk om de mens.