Rotterdam,
02
juli
2021
|
15:05
Europe/Amsterdam

Van leerwerkplaats naar erkend leerwerkbedrijf

Een uitzendbureau voor en door studenten: Albeda @work. De leerwerkplaats van Albeda College Economie & Ondernemen powered by Randstad biedt studenten van het college al een aantal jaar een leerzame praktijkomgeving. Maar de ambities reiken veel verder. Per 1 september aanstaande wordt Albeda @work een erkend leerwerkbedrijf en daarmee een echt bedrijf dat rendabel zal zijn.

Albeda @work bestaat in eerste instantie uit 12 en op termijn uit 28 medewerkers. Allemaal studenten van de opleidingen Intercedent, Medewerker marketing & communicatie en Junior accountmanager. Hiermee transformeert het uitzendbureau gevestigd op de Albedalocatie Weena, van oefenomgeving naar een echt bedrijf. Op vrijdag 2 juli 2021 bekrachtigen Randstad en Albeda hun hernieuwde samenwerking door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst en ontvangen uit handen van de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) de accreditatie van het leerwerkbedrijf. Kees Turkenburg, adviseur praktijkleren bij SBB benoemt: "Dit is een unieke kans voor de studenten."

"Een uitzendbureau voor en door onze studenten."

Van leerwerkplaats naar leerwerkbedrijf
In de samenwerkingsovereenkomst spreken Albeda en Randstad af om een constructieve bijdrage te leveren aan het versterken en realiseren van inspirerend en effectief onderwijs van studenten voor de regionale arbeidsmarkt. Een hele mond vol, dat kort gezegd neerkomt op het bieden van een uitdagende leeromgeving voor die studenten die werkzaam zullen zijn bij Albeda @work. En dat is heel hard nodig. Mede door de gevolgen van de corona-crisis zien we de nood aan inspirerend beroepsonderwijs enerzijds en het gebrek aan praktijkervaring anderzijds. Studenten willen graag naar school en ervaring opdoen onder goede begeleiding, zodat ze straks goed uitgerust de arbeidsmarkt opgaan of succesvol naar het hbo kunnen doorstromen. Albeda denkt daar op deze manier samen met strategische partner Randstad uitstekend aan tegemoet te komen."

"Dit is een unieke kans voor de studenten."

De kracht van onderwijs en bedrijfsleven bijeen
Albeda @work kan studenten niet alleen helpen met het zoeken naar een bijbaan, de kracht van het samenbrengen van een partner als Randstad en een grote onderwijsinstelling als Albeda is dat juist ook studenten geholpen worden met het zoeken van een baan na de opleiding. Alex Groeneveld van Randstad vertelt trots te zijn op deze langdurige samenwerking met Albeda: "We hebben al veel van elkaar geleerd en maken onze samenwerking op deze manier sterker, zo brengen we elkaar verder!"

Met het toevoegen van een grotere en breder opgeleide groep studenten uit verwante commerciële opleidingen, kan Albeda @work zich door ontwikkelen naar een rendabel leerbedrijf. Er loopt veel talent rond binnen Albeda. Talent waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft. Randstad biedt de kennis en ervaring en verzorgt een groot deel van de coaching ter plaatse. Albeda biedt de capaciteit om het uitzendbureau goed te laten draaien. Vanuit het onderwijs biedt een docent de nodige coaching. Een ideale setting met alleen maar winnaars. Ron Kooren, voorzitter college van bestuur sluit af: "Ik ben erg dankbaar en trots op de teams die dit hebben mogelijk gemaakt!"