Rotterdam,
01
december
2017
|
12:19
Europe/Amsterdam

Uniek internationaal mbo-event in Rotterdam

Sinds maandag 27 november 2017 zijn 32 studenten uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Estland, Finland en Noord-Ierland op bezoek bij Albeda op het Zuster Hennekenplein. Zij volgen samen met Nederlandse studenten van de opleiding International Business Studies en Assistent-Manager International Business een programma van twee weken.

Tijdens dit programma werken de studenten samen aan een project op het gebied van internationaal ondernemerschap. Het project wordt ondersteund met lessen over marketing, financiering, onderhandelen, innovatie en ondernemerschap.

Netwerk
Naast de projecturen vinden er ook bedrijfsbezoeken plaats in de Rotterdamse haven, en hebben de studenten een business lunch in het Albeda restaurant VIPZ. Naast het leren en werken in een internationale omgeving biedt dit project studenten ook de kans om hun “internationale” netwerk te vergroten.Het is het 3e achtereenvolgende jaar dat Albeda dit International Event organiseert. Vorig jaar beoordeelde de internationale studenten het project met een 8,9 gemiddeld.

‘Internationalisering is vrij gangbaar in het hbo, maar in het mbo is dit veel minder. Echter door de globalisering zijn internationale ervaringen ook voor mbo-studenten relevant’, licht directeur Albeda College Economie & Ondernemen Jacques Haenen toe.