Rotterdam,
16
maart
2022
|
13:21
Europe/Amsterdam

Uitreiking 010 Inclusief Awards met spetterend optreden van Albeda Danscollege

Afgelopen donderdag, 10 maart, werden de eerste 010 Inclusief Awards uitgereikt.  De awards werden uitgereikt aan twee Rotterdamse bedrijven voor activiteiten die resulteren in meer variatie in het personeelsbestand.  Het gaat om acties die vernieuwend zijn en ook door andere bedrijven kunnen worden uitgevoerd. Gelet op het verschil in de aanpak tussen grote bedrijven en middelgrote en kleine bedrijven werd er voor deze twee categorieën een aparte prijs uitgereikt. 

Gyzlene Zeroual - Kramer dagvoorzitter
Rotterdam heeft als superdiverse stad diversiteit en inclusie in het DNA, net als Albeda. Gyzlene Zeroual - Kramer, bij Albeda Programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen  zet zich binnen Albeda in voor een personeelsbestand dat de Rotterdamse samenleving weerspiegelt en was mede daarom de dagvoorzitter bij de uitreiking. 

Albeda Danscollege
Een van de hoogtepunten van de middag was het dansintermezzo door studenten van het Albeda Danscollege. Acht dansers uit diverse leerjaren dansten de Albeda-mix, een choreografie van Roy Jonathans. In het acht minuten durende spektakel komen diverse muziek- en dansstijlen aan bod die een goed beeld geven van wat onze studenten allemaal leren tijdens de opleiding. Het publiek uitte zijn waardering met een staande ovatie.

Power
Het programma begon met een openingsgesprek met een afgevaardigde namens Unilever en de introductie van juryleden El Moussati, Alice Odé (projectleider SER Diversiteit in Bedrijf) en Jaco Dagevos (Bijzonder Hoogleraar Erasmus School of Social and Behavioural Sciences). Daarna was het tijd voor de beoordeling van de live pitches van de genomineerden. Van tevoren hadden zij al punten gekregen op basis van hun inzendingen, maar de scores lagen dusdanig dicht bij elkaar dat de pitches waarschijnlijk de doorslag zouden geven. Onder de beoordelingscriteria vielen onder meer de impact en de energie van de projecten. ‘Er moet power achter zitten’, aldus Dagevos. ‘Als dat het geval is, kan je het altijd laten slagen.’

Iedere genomineerde kreeg maximaal drie minuten voor de pitch aan het publiek, een tijdslimiet die strikt werd aangehouden door Gyzlene. Rodney van den Hengel, medeoprichter van Heilige Boontjes, deed het in de helft van de tijd, maar het applaus was er niet minder om. Zijn verhaal bleek uiteindelijk dusdanig bij de jury binnen te komen dat het Rotterdam Recruitment Agency van Heilige Boontjes werd bekroond met de 010 Inclusief Award voor het mkb.

Sleutel tot succes
Jurylid Jaco Dagevos sloeg aan op een gezegde dat Van den Hengel in zijn pitch had gebruikt, iets dat hij naar eigen zeggen nooit meer zou vergeten: ‘Beoordeel nooit een boek op zijn kaft’. Dagevos: ‘Jullie kijken naar wat iemand kan en wil. En dat is de sleutel tot succes.’ Van den Hengel was vol lof voor zijn medegenomineerden. ‘De andere projecten waren ook heel mooi’, aldus Van den Hengel. ‘Ik gunde het hen ook van harte.’

Impact
Unique won de 010 Inclusief Award (categorie Groot Bedrijf), de prijs voor vernieuwende acties op het gebied van diversiteit en inclusie op de werkvloer, voor het Traineeship Diversiteit. Samen met Global People had het uitzendbureau een project opgezet waarin recruiters met een multiculturele achtergrond werden opgeleid. De impact van het project gaf de doorslag. ‘We waren heel erg onder de indruk dat jullie 400 mensen aan werk hebben geholpen’, zei jurylid Mourad El Moussati (Connector Equality R’damse Nieuwe) hierover.

Wil je meer weten over 010 Inclusief? Kijk dan op de website.

Fotograaf: Nanning Barendz