Rotterdam,
18
december
2020
|
09:42
Europe/Amsterdam

Topsportprogramma heren turnen komt naar locatie Topsportcentrum

Met medewerking van Albeda Sportcollege is Rotterdam volgend jaar gastheer van het TeamNL topsportprogramma turnen heren. In Topsportcentrum Rotterdam wordt één hal helemaal verbouwd en ingericht voor het turnen. Dat is 15 december bekendgemaakt door de betrokken partijen: KNGU, NOC*NSF, CTO Metropool, gemeente Rotterdam en Rotterdam Topsport en Albeda.Trainings- én wedstrijdhal.

In het Topsportcentrum Rotterdam wordt Topsporthal 2 volledig verbouwd. Met medewerking van Albeda Sportcollege wordt de hal vrijgemaakt en helemaal ingericht als turnlocatie. “Samen met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), die eigenaar is van het topsportprogramma, NOC*NSF en de gemeente Rotterdam gaan we een turnhal realiseren die uniek is in Nederland”, zegt Peter Blangé, directeur van Rotterdam Topsport. “Het wordt een trainings- én wedstrijdhal. Met de modernste toestellen, voorzieningen en hulpmiddelen. Er komen ook vrouwentoestellen. Hiermee wordt de hal breder inzetbaar. Rotterdamse verenigingen kunnen de hal namelijk huren op vrije uren voor eigen trainingen en club- en regiowedstrijden. Ook EK- en WK-kwalificatiewedstrijden kunnen er worden georganiseerd. De hal beschikt over tribunes met ruim 700 zitplaatsen. Ook zal Albeda Sportcollege gebruik gaan maken van de turnhal.” Gaby Vink (directeur cluster Lifestyle, Sport & Entertainment): “De uitoefening van topsport in de leeromgeving van Albeda Sportcollege is inspirerend voor zowel studenten als medewerkers. Het medegebruik van de best denkbaar geoutilleerde turnhal biedt de opleiding mogelijkheden om de turnlessen, het keuzedeel turnen en onderdelen van urban sports optimaal aan te bieden aan studenten." 

Impuls voor turnen in Rotterdam
De komst van het topsportprogramma is goed voor Albeda en de hele turnsport in Rotterdam. Door een tekort aan accommodaties werken verenigingen in de regio nu noodgedwongen met wachtlijsten. Zij krijgen met de turnhal in het Topsportcentrum letterlijk de ruimte om te groeien. Zodoende krijgen meer kinderen en volwassenen in Rotterdam de mogelijkheid om te bewegen. Dat is ook één van de doelstellingen van de gemeente. Die heeft aansluitend op het topsportprogramma een Turnplan Rotterdam opgesteld. Daarin werken Albeda Sportcollege, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en de KNGU samen om de kwaliteit van het kader van turnverenigingen te verhogen. Klik hier voor meer info over het Turnplan Rotterdam. Onder aanvoering van een coördinator van de KNGU worden besturen en trainers ondersteund en kunnen zij opleidingen volgen. Peter Blangé: “Als de breedtesport groeit en beter functioneert én meer kinderen gaan turnen, is dat ook goed voor de talentontwikkeling en creëren we een succesvolle aanvoerlijn naar het topsportprogramma.”