Rotterdam,
17
maart
2023
|
11:59
Europe/Amsterdam

Top-prestaties tijdens finale van Skills Heroes

Deze week namen Luke Baas en Max van Kronenburg deel aan de finale van de Skills Heroes The Finals; de vakwedstrijden voor mbo-studenten uit heel Nederland. Luke bij de wedstrijd voor Boulanger en Max ging in Hoofddorp aan de slag bij de wedstrijd Steward/stewardess. Na twee dagen hard werken hoorde meesterbakker Luke dat hij net niet bij de eerste drie van heel Nederland is geëindigd. Het niveau van alle deelnemers aan de finale was kwalitatief bijzonder hoog. De jury was enorm trots op alle kandidaten.

Max in top 3 van Nederland
Max had donderdag meer geluk. Hij hoorde na verschillende rondes dat hij in de top 3 is beland bij de wedstrijd Steward/stewardess. Daaruit blijkt dat Max zijn vak super goed verstaat. Vrijdag 24 maart wordt hij op het podium geroepen in de Rai Amsterdam en dan weten we of hij een bronzen, zilveren of gouden medaille heeft gewonnen. ​​​​​​​Ook studenten Ruchaïra Jamanika en Karin Ziedan van Albeda Startcollege weten al dat ze bij de top 3 zitten en vrijdag een medaille zullen ontvangen in de categorie Entree Dienstverlening en Zorg. Dus nog een week in spanning en dan weten we meer…

De finalewedstrijden voor de andere opleidingen waar Albeda-studenten voor zijn geselecteerd, vinden plaats in Rai Amsterdam op donderdag 23 maart en op de dag van de prijsuitreiking, op vrijdag 24 maart. Deze Albeda-finalisten zijn:

  • Patissier, Thomas Alsemgeest 
  • Specialist mode/maatkleding, Esther den Hartog
  • Maatschappelijke zorg PBSD, Desi Broeder
  • Facilitair dienstverlener, Lucius Baptista Varela
  • Gastheer/Gastvrouw, Shania Bouman
  • Hotelreceptionist, Gini Leidelmeijer

Deze finalisten gaan aan het werk voor een gave ervaring en misschien wel voor de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied. Spannende tijden dus voor alle finalisten, hun runners up en begeleiders. Veel succes en natuurlijk gaan we allemaal duimen!

Livestream prijsuitreiking
De prijsuitreiking van Skills Heroes is op vrijdag 24 maart van 19:30 uur tot 22:00 uur en wordt dit jaar verzorgd door Marije Zuurveld en Marcel Bamberg. De prijsuitreiking is live te volgen via een livestream. Houd onze socials in de gaten of kijk op: https://worldskillsnetherlands.nl/stf/