Rotterdam,
24
maart
2022
|
17:04
Europe/Amsterdam

Symposium ‘Gelijke kansen, ongelijke paden’

Wij nodigen u hierbij uit om aanwezig te zijn op het unieke symposium ‘Gelijke kansen, ongelijke paden’ van de TalentHub op Zuid. De TalentHub op Zuid is een nieuw project in Rotterdam-Rijnmond waarmee Albeda, Zadkine, STC, SKVR, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, TCR, Shell, Facilicom Group, Randstad, IT Campus Rotterdam, Deloitte, Rabobank, VNO-NCW, NPRZ, gemeente Rotterdam, Maassilo, Stedin en FunX een onvergetelijke impact willen maken voor onze jongeren en de stad!  

Wanneer en waar

Met het symposium, onder bezielende begeleiding van schrijver, presentator en inspirator Sander de Kramer, opent de TalentHub op Zuid officieel haar deuren.

Het symposium vindt aanstaande plaats op:

Dinsdag 29 maart 2022, 13.00 uur – 17.00 uur plaats bij de Maassilo; een unieke Rotterdamse evenementenlocatie en tevens de officiële locatiepartner van de TalentHub op Zuid.

De TalentHub op Zuid: verbinding in talentontwikkeling

In dit innovatieve project komen verschillende succesvolle pilots samen om te voorkomen dat jongeren die uitvallen of dreigen uit te vallen aan de zijlijn van de samenleving komen te staan.  De Talenthub op Zuid wordt een plek waar jongeren thuishoren en bij willen horen. Een plek waar de vlam weer aangaat en waar passie aangewakkerd wordt, juist door perspectief te bieden. Jongeren die dreigen uit te vallen of de school voortijdig dreigen te verlaten vinden de verbinding terug in de TalentHub op Zuid waarbij zij hun startkwalificatie alsnog kunnen halen.

We gaan werken met korte en op maat gerichte programma's waar jongeren onder zeer intensieve en uitgebreide begeleiding werken aan hun 21st century skills en hun basis skills. De jongeren verzilveren hiermee vaardigheden waar werkgevers om zitten te springen.  De programma’s worden met de partners vormgegeven en de vaardigheden worden met inbreng van de werkgevers bepaald.

De TalentHub op Zuid wordt daarmee als de oplossing gezien van de kloof in de doorstroom van jongeren die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen. Want het feit dat jongeren uitvallen of dreigen uit te vallen wil absoluut niet zeggen dat zij geen talenten hebben. De TalentHub op Zuid belooft een onmisbare schakel te zijn voor duurzame participatie op de arbeidsmarkt.

TalentHub op Zuid is onderdeel van de Albeda-brede strategische programma’s. Neem voor meer informatie over deze programma’s contact op met Gyzlene Kramer-Zeroual | programmamanager Strategie en Externe Betrekkingen | [email protected].

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de TalentHub op Zuid en vragen over het symposium kun je contact opnemen met Merel Fonteijn /projectleider TalentHub op Zuid / [email protected] / M 0628288796

 

 

 

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.