Rotterdam,
16
november
2021
|
14:19
Europe/Amsterdam

SWC-winnaar ondernemersprijs beste mbo-idee 2021

Duurzame en betaalbare wooncontainers voor studenten op het water, oftewel Student Water Company, is volgens een groep studenten van het Hout -en Meubileringscollege en Albeda College Economie & Ondernemen dé oplossing voor de woningnood onder jongeren binnen Rotterdam. Zo’n 150 studenten bedachten in de week van 9-12 november een commercieel en duurzaam idee tijdens MBOnderneemt!: het ondernemersevent van mbo-studerend Rotterdam.

Ondernemen en het hebben van ondernemende vaardigheden worden steeds belangrijker. In het hbo wordt hier al ruimschoots aandacht aan besteed, ook het mbo past dit onderwerp steeds meer in het lesprogramma toe. Het HMC en Albeda College Economie & Ondernemen organiseerden het event rondom ondernemen daarom voor het 3e jaar op rij gezamenlijk.
 

“Met dit idee worden ruimtes benut die mogelijk nog niet benut waren en is er zelfs gedacht aan verplaatsbaarheid.”

Voorafgaand aan de Global Entrepreneurship Week werden studenten van beide scholen flink uit hun comfortzone gehaald tijdens een driedaagse pressurecooker in het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Hierin werden ze getraind en gecoached door experts van Pentascope en Lef Groningen. Om uiteindelijk op de vierde en laatste dag hun idee te pitchen aan een jury vol ervaren ondernemers.

Student Water Company
Maar er kan er maar één de winnaar zijn: SWC (Student Water Company)! Een jury bestaande uit Rob Reedijk van Rabobank Rotterdam, Frits Corvers van Jong MKB en Webtify en Jonas Martens van Ceci n’est pa une Holding B.V. koos uit alle groepen SWC omdat zij de meest realistische en toekomstgerichte plannen hadden. “Ook het thema duurzaamheid komt terug en niet te vergeten, het is een uitvoerbaar plan! Met dit idee worden ruimtes benut die mogelijk nog niet benut waren en is er zelfs gedacht aan verplaatsbaarheid”. De winnende groep krijgt
een gratis adviesgesprek en een ondernemerslunch van de Rabobank.

      "Dat we dit hebben gefixt, in zo'n korte tijd, ja daar ben ik trots op!”

Belang ondernemerschap
Naast de pitches en prijzen was er ruimte voor studenten om vragen te stellen aan aanwezige ondernemers en oud-studenten. Van Hout- en Meubileringscollege waren oud-studenten Arlaud van Arlaud Sport & Innovation, Lindsey Boonstra van FAB21 Interieurdesign en Deveron Li Puma van DEF productions aanwezig. Vanuit Albeda beantwoordde oud-studente Gerobey Arloud van Albeda College Economie & Ondernemen, opleiding Marketing & Communicatie al de studenten hun vragen.

Ondernemen en het hebben van ondernemende vaardigheden worden steeds belangrijker. Door middel van het project MBOnderneemt! maken studenten op een speelse wijze kennis met het thema ondernemen. Comedian Edson da Graça was er ook dit jaar weer bij en hostte het event, hij maakte er opnieuw een heus feestje van!

De week stond in het teken van teamwork, ontwerpen, produceren, netwerken, jezelf verkopen, presenteren, durven maar vooral ook over plezier hebben en doen! “Dat we dit hebben gefixt, in zo'n korte tijd, ja daar ben ik trots op!” vertelt een trotse Daina Vollmer, groepslid van het winnende team. En trots mogen ze zeker zijn!