Rotterdam,
28
oktober
2019
|
20:11
Europe/Amsterdam

Succesvolle Skills Heroes voorrondes bij Albeda Zorgcollege

Vrijdag 18 oktober hebben ruim 50 studenten van vijf verschillende opleidingen binnen Albeda Zorgcollege meegedaan aan de voorrondes van de Skills Heroes wedstrijden op school.

De dag begon om negen uur met een warm welkom door adjunct-directeur Aly Dassen. Zij benadrukte het belang om het beste uit jezelf te halen en wenst alle deelnemers veel succes. Ook Kayleigh Cleven, oud-student van de opleiding Verzorgende-IG en winnares van de voorronde in 2017 sprak de studenten bemoedigend toe. Daarna gingen de wedstrijden starten voor de studenten van de opleidingen: Apothekersassistent, Doktersassistent, Verzorgende-IG, Mbo-verpleegkundige en Maatschappelijke zorg. Studenten van de opleiding Maatschappelijke zorg deden dit jaar voor het eerst mee.

Houding, kennis en competenties
Tijdens het uitvoeren van de casussen werden de studenten nauwlettend gevolgd door verschillende juryleden die observeerden op houding, kennis en competenties. Je merkte dat de spanning toenam op het moment dat de studenten de wedstrijdruimte betraden. Na hard werken en de spanning om de casussen zo goed mogelijk te doen, brak het moment van jurering aan. Terwijl de deelnemers genoten van een lekkere lunch waren de jury’s druk in overleg.

De uitslag
Rond 13.30 uur was het zover. De juryleden hadden na een flink beraad de punten geteld en waren tot de uitslag gekomen. In het bijzijn van klasgenoten, begeleiders, docenten, simulanten en onderwijsleiders werden de prijzen uitgereikt door Aly Dassen. De winnaars zijn: Loubna van de opleiding Apothekersassistent, Sara van de opleiding Doktersassistent, Chantal van de opleiding Verzorgende-IG, Bart van de opleiding Mbo-Verpleegkunde en Kimberley van de opleiding Maatschappelijke zorg. De juryleden waren lovend over deze studenten en gaven aan dat de keuze lastig was, maar dat deze studenten er net boven uitstaken en lieten zien dat ze kennis, competenties en houding het beste van allemaal konden combineren.

Kwalificatierondes
Voor de winnaars en de runners-up is er volgende maand een feestelijke bijeenkomst met alle winnaars binnen Albeda. De komende tijd gaan ze zich met hun begeleiders voorbereiden op de kwalificatierondes in januari en februari 2020. De winnaars hiervan mogen door naar de landelijke finale, die in maart 2020 wordt gehouden in Leeuwarden.

Bekijk hier het filmpje en het fotoalbum van de wedstrijddag.