Rotterdam,
19
november
2018
|
15:40
Europe/Amsterdam

Succesvolle Global Entrepreneurship Week Albeda College Economie & Ondernemen i.s.m. HMC mbo vakschool

In de week van 12-16 november was het de Global Entrepreneurship Week: een internationale week die volledig in het teken stond van het ondernemen. Voor de derde maal op rij liet Albeda College Economie & Ondernemen ook tijdens deze week van zich horen. Dit keer trokken wij samen op met HMC mbo vakschool. Een samenwerking waar wij trots op zijn. Het werd een inspirerende en vruchtbare week met verschillende activiteiten en hoogtepunten. Een kort overzicht:

Studenten Erkam, Lynn & Björn verkozen tot ‘Meest ondernemende studenten’ van Albeda en HMC mbo vakschool
Afgelopen vrijdag ontvingen studenten Lynn en Björn van HMC mbo vakschool en student Erkam van Albeda uit handen van Natascha de Wilde van Randstad Nederland de bokaal ‘Meest ondernemende student’. Studenten Lynn & Björn van het HMC wonnen de prijs voor het organiseren van een sponsorloop om geld in te zamelen voor het ouderenfonds. Student Erkam van Albeda won de prijs voor het zelfstandig runnen van zijn eigen kapsalon naast school. De jury vond het mooi om te zien dat hij zijn kennis en passie voor het vak al doorgeeft aan de stagiaires die in zijn kapsalon werken.

Naast de pitches vonden er inspirerende presentaties plaats van onder andere succesvolle oud-studenten die ondernemer zijn, een performance van spoken word artiest Christopher Blok en van de succesvolle jonge ondernemer Sjors van Houwelingen. Zij inspireerden studenten over hoe zij hun 'reis' naar ondernemerschap ervaren hebben.

Pressurecooker en Albeda Onderneemt! i.s.m. HMC mbo vakschool

Eerder die week broedden maar liefst 170 studenten samen gedurende drie dagen lang een ondernemersidee uit. Het idee van een groep studenten, die onder de naam ‘Mojajo’ samenwerkten, kwam als beste uit de verf: het recyclen van sport-shirts waarbij klanten korting krijgen op hun volgende aankoop, bleek het meest ambitieus en creatief.

Start leer-werkplaats in Spaande Polder

De Global Entrepreneurship Week begon met een ontbijt met ondernemers uit de Spaanse Polder en de directies van Albeda College Economie & Ondernemen en Albeda Startcollege. Zij spraken de intentie uit om gezamenlijk hun inspanningen te leveren om vanaf januari 2019 te starten met het opzetten van een leer-werkplaats.

Albeda

Albeda is een interconfessioneel en intercultureel regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieurHet HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.