Rotterdam,
27
november
2018
|
14:02
Europe/Amsterdam

Succesvolle 2e editie van het Play Festival & 1e Piano Slam in De Doelen

Play
Studenten en docenten van Albeda College Muzikant Producer, Albeda Danscollege en de Albeda MBO Theaterschool zorgden, in samenwerking met de Doelen, op 16 november voor een avondvullend programma. Het festival startte met een dialoog tussen studenten, docenten, partners uit de Rotterdamse culturele sector en de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur. Studenten gaven input voor het cultuurbeleid. “Wat hebben nieuwe makers nodig in Rotterdam?”. Een vraag die tijdens de dialoog uitgebreid werd onderzocht en beantwoord door de diverse partijen.
Play werd vervolgens officieel geopend door wethouder Kasmi, verantwoordelijk voor de portefeuilles Onderwijs, Cultuur en Toerisme. Via Play konden studenten ervaring opdoen met het organiseren en uitvoeren van een groot cultureel evenement voor een kleine 1000 bezoekers. De vaardigheden die ze daarbij leren, kunnen het verschil maken in hun toekomstige carrières. De Doelen vindt de samenwerking met Albeda belangrijk, omdat zij op deze wijze een podium kan bieden aan jonge makers. Tegelijkertijd wil zij een nieuw publiek aanboren, met name Rotterdamse mbo-jongeren.

Piano Slam
Tijdens Play vond de finale plaats van de Piano Slam, met als onderwerp urban stories. Piano Slam is een, door de Gemeente Rotterdam, gesubsidieerde muzikale gedichtenwedstrijd, gecombineerd met een DJ, dansoptredens en muziek van klassiek geschoolde pianisten. Docenten van Albeda hebben lesbrieven ontwikkeld en het afgelopen jaar studenten gestimuleerd hieraan deel te nemen. De door Poetry International genomineerden waren afkomstig van het Albeda Beauty & Fashion College, Sportcollege, College Sociaal & Pedagogisch Werk, Horecacollege en Zorgcollege. Zij werden door professionals via workshops voorbereid op hun presentatie voor publiek. Els Delfgou, student van de opleiding Pedagogisch Werk van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk, kwam als winnaar uit de bus.

Hoofdrol voor Albeda studenten
Naast de Piano Slam bestond het festival uit nog veel meer prachtige activiteiten. Dance battles, theatersolo's, theatervoorstellingen, danceworkshops, singer/songwriters en muziekbands; een avond waarbij de studenten van Albeda samenwerkten en de absolute hoofdrol speelden op alle podia van het festival Play. Met de artiesten Winne en Supergaande werd het programma afgesloten.

Bekijk hier de foto's van het Play festival

Bekijk hier de aftermovie van het Play festival