Rotterdam,
21
maart
2023
|
10:05
Europe/Amsterdam

Conferentie leren & innoveren 2023

Studiesucces, doen wat werkt!

Op maandag 20 maart vond alweer de achtste editie van de conferentie leren & innoveren 2023 van Albeda plaats. Dit jaar met als thema ‘Studiesucces: doen wat werkt!’. Ruim 350 medewerkers van Albeda werden welkom geheten door Gonda Pisters, directeur Onderwijs & Kwaliteit, waarna Simone Fredriksz, lid college van bestuur, de zaal toesprak. Het studiesucces van onze studenten is van ons allemaal. Belangrijk is dat we doen wat werkt, evidence informed werken en van en met elkaar te leren om het verschil te maken voor de student. Onderwijs met impact voor gelijke kansen voor iedere student om succesvol te zijn. Samen op weg naar de toekomst!

Keynotespeaker Jeannette de Haan startte met een paar prachtige fragmenten waarin verschillende studenten vertelden hoe iemand van Albeda voor hen het verschil had gemaakt. Na deze impactvolle beelden en verhalen was het tijd om met de zaal hier over in gesprek te gaan. Conclusie: leren, innoveren en studiesucces hebben veel verschillende facetten en liggen heel dichtbij alle medewerkers van Albeda. Iedereen is van betekenis in de begeleiding van studenten bij het waarmaken van hun dromen en succes.

Tijdens ruim 30 sessies, verdeeld over de vijf programmalijnen taal & rekenen, begeleiding, pedagogisch en didactisch handelen, maatwerktrajecten en flexibilisering, monitoring & data en onderzoekkwamen de mooie en praktische voorbeelden aan bod hoe iedereen werkt aan het thema studiesucces.

Na afloop van de workshops noteerde iedere deelnemer wat hij of zij als eerste op wil gaan pakken. Samen met de ‘wolkjes’ die iedereen bij je opening had ingevuld, vormen dit een indrukwekkende ‘wall of wonders’. Tijdens het eten kon iedereen nog even nagenieten van alle mooie momenten waarop we impact hebben gemaakt op het succes van onze studenten en hoe we verder willen gaan om te doen wat werkt!