Rotterdam,
02
juni
2022
|
12:49
Europe/Amsterdam

Studententeams Albeda in finale ‘Youth Challenge’ in BlueCity Rotterdam

Dinsdag 7 juni van 15.00 tot 17.00 uur zullen studenten van Albeda strijden voor een plaats in de internationale finale van de Youth Challenge in BlueCity Rotterdam. De Youth Challenge is een initiatief van UNICEF Nederland voor sociaal ondernemerschap en jongerenbetrokkenheid. In deze West-Europese primeur van de Youth Challenge werkt Albeda als eerste onderwijsorganisatie samen met UNICEF Nederland, CNV Jongeren en Butterfly Works om jongeren op een creatieve manier projecten te laten bedenken die de aansluiting op de arbeidsmarkt zullen verbeteren. Want voor veel jongeren is aansluiting vinden op de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend. 

Tijdens de bootcamps en pitches die voorafgingen aan de komende finaledag bleek dat de studenten van Albeda vol goede ideeën zitten over hoe de overstap van school naar werk beter kan. De studenten zijn gegroepeerd in team Equal, team Djovicolon, team Care for You en team Babyspecialisten. Hier op de Albeda site stellen de teams zich voor. Zij werden begeleid door mentoren uit het bedrijfsleven van Randstad, Cognizant en UNICEF Nederland.

De juryleden zijn Mirjam Horstmeier – Senior Policy Advisor Professional Education bij het ministerie van Buitenlandse Zaken , Anass Boubakar – lid van het UNICEF jongerenpanel en Theresa Wiafe – Business analist bij Cognizant. De juryleden brengen ieder een eigen perspectief in: Mirjam richt zich op onderwijs, internationaal, Anass op jongeren en Theresa kijkt naar werk.  

Het winnende team maakt kans om mee te doen aan de internationale wedstrijd van de Youth Challenge met teams uit meer dan 40 landen! 

De eerste editie van de Youth Challenge in Nederland wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21, Goldschmeding Foundation,Platform Jongeren en Werk, Cognizant en de Janivo Stichting.

Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. We bouwen samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.