Rotterdam,
05
november
2021
|
18:53
Europe/Amsterdam

Studenten Albeda Travel & Leisure College betrokken bij officiële opening Depot Boijmans Van Beuningen door de Koning

Koning Willem-Alexander opende vrijdag 5 november op spectaculaire wijze het Depot Boijmans Van Beuningen. Het is het eerste kunstdepot ter wereld dat toegankelijk is voor publiek. Studenten van Albeda Travel & Leisure College kregen de eer bij de officiële opening aanwezig te zijn vanwege hun rol als host. Gedurende de dagen voor, tijdens en na de opening ontvangen zij nationale en internationale gasten en zorgen voor een warm welkom!

Boijmans zocht de samenwerking met gastvrije Rotterdamse studenten, die meteen aan de slag konden in de opvallende zilveren ‘pot’: het Depot van museum Boijmans Van Beuningen. Bij Albeda Travel & Leisure College loopt hostmanship als een rode draad door de opleiding. Studenten worden opgeleid met hostmanship in hun DNA om straks het verschil te maken als burger en vakman. Een goede match dus!
Daarbij heeft de samenwerking als doel een betere aansluiting te realiseren tussen de culturele sector en het mbo.

In voorbereiding naar de opening maakte Albeda een selectie. Studenten kregen voorlichting op school en een training op locatie. Tijdens de werkzaamheden in het Depot worden zij bijgestaan door docenten en middels 'learning on the job' gecoacht bij hospitalitywerkzaamheden. Een leerzaam en bijzonder traject waarin studenten gedurende twee weken in contact komen met nationale en internationale gasten, aanspreekpunt zijn en mensen wegwijs durven te maken in een waanzinnig Depot met maar liefst 151.000 kunstwerken ter waarde van 7 miljard euro. Het Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld en staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam.

 

Foto: Nathan Reinds