Rotterdam,
29
maart
2022
|
09:27
Europe/Amsterdam

Studenten Twan en Jeffrey: “Volop kansen voor pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten!”

Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk biedt veel opleidingsmogelijkheden voor jongeren die in de kinderopvang of het onderwijs willen werken. Aangezien het werkveld zit te springen om medewerkers kiezen veel studenten ervoor om alvast in de praktijk aan de slag te gaan en zijn daarmee meteen verzekerd van een baan. Twan volgt zijn bol-opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker bij kinderopvangorganisatie KomKids. Hij loopt daar stage en krijgt ook 1 van zijn 2 lesdagen les van docenten van Albeda op een KomKids-locatie. Jeffrey volgt dezelfde opleiding, maar doet de bbl-variant. Dat betekent dat hij in dienst is bij de organisatie KindeRdam en een dag per week naar school komt. Beide mannen zijn enthousiast over hun opleiding en de begeleiding door hun docenten.

Mijn droom

Twan: “Ik word heel goed voorbereid op het werken in de kinderopvang. Omdat ik de hele dag al in een werkomgeving zit, voel ik me meer betrokken en ben ik serieuzer met mijn opleiding bezig. De interactie met de kinderen vind ik geweldig! In de ochtend werk ik met peuters en in de middag met kinderen die naar de BSO gaan. Een mooi moment had ik laatst toen een jongetje van 3, dat nooit iets zei, opeens mijn naam uitsprak! Mijn droom is om ooit een eigen kinderopvangorganisatie te beginnen. Daarom volg ik ook nu al veel extra cursussen, zodat ik breed word opgeleid. Je kunt daarbij denken aan: Gedachten van het kind, Werken met baby’s en Samen spelen. Bij Albeda word je gestimuleerd om eigen initiatieven te nemen en samen te werken met medestudenten, zoals dat straks in de praktijk ook gaat. Ik leer echt heel veel!”

Veel mogelijkheden

Jeffrey wil graag zijn beroep maken van het helpen van jongeren in probleemsituaties. Uiteindelijk graag in de jeugdzorg. Via via kwam hij erachter dat hij daarvoor niet per se naar het hbo hoefde, maar dat er ook op het mbo een hele goede basis gelegd kan worden. Jeffrey: “Bij de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kan ik me echt verdiepen in kinderen. Op school leer ik de theorie en bij KindeRdam kan ik dat dan meteen in de praktijk toepassen. Maar er is met deze opleiding zoveel meer mogelijk dan alleen werken in de kinderopvang. Ik zou ook kunnen gaan werken in de reclassering, gezinshulp of met enige bijscholing, in het onderwijs. Zeker ook in het onderwijs zijn nu natuurlijk volop kansen. Vaak kun je dan ook nog via je werkgever doorstromen naar de pabo, via werken en leren tegelijk. En met een mbo-diploma op zak ben je dan toch al een stapje verder!”

Meer informatie?

Kijk op onze website voor meer informatie over de opleidingen Pedagogisch medewerker, Onderwijsassistent of Kindprofessional (een combinatie van beide): albeda.nl/pedagogisch-werk