Rotterdam,
15
februari
2018
|
11:30
Europe/Amsterdam

Studenten secretarieel ruiken aan praktijk in de praktijkweken

Tijdens je studie gaat het niet altijd alleen maar om beroepskennis. Vaardigheden en inzicht krijgen in wat je wilt en kunt is minstens zo belangrijk. Daarom organiseerden we eind januari voor studenten van de opleiding Managementassistent en Secretaresse de praktijkweken: 3 weken waarin studenten workshops van verschillende externe gastsprekers volgden en kennis maakten met verschillende aspecten van de praktijk.

In de eerste week stond het maken van keuzes centraal. Theatergroep Kiespijn confronteerde onze studenten met hun eigen vooroordelen. wat als jij verliefd wordt op iemand met een andere culturele achtergrond? Wat prevaleert? Je eigen cultuur of de liefde? Ook sprak een ervaren docent die zelf persoonlijke problemen heeft moeten overwinnen over persoonlijke ontwikkeling. ING gaf ten slotte nog een workshop over het maken van financiële keuzes.In de tweede week stond het thema voorbereiden op stages centraal. Studenten woonden een college strafrecht bij en kregen een inkijkje in de rechtszaal. Aan het eind mochten de studenten ook even voelen hoe het is om een toga te dragen. Tot slot deelden oud-studenten hun ervaringen over hoe zij hun loopbaan hebben vormgegeven en hoe het is om te knokken voor je droombaan.

“Je wordt je bewust van hoe het werkveld eruit ziet”, aldus een van de studenten. “Ik vond het heel erg leuk om de praktijkweken mee te maken en heb nu een beter beeld van wat me te wachten staat”.