Rotterdam,
22
juni
2022
|
11:01
Europe/Amsterdam

Studenten opleiding Onderwijsassistent presenteren resultaten ‘Leren in de metropool’ op het roze dak

Het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) organiseerde op 14 en 15 juni, tijdens de Rotterdam Architectuurmaand een jongerendag op het roze dak van het Nieuwe Instituut. 120 studenten van de opleiding Onderwijsassistent zijn in de afgelopen maanden uitgedaagd om met een andere blik naar de toekomst te kijken en onder andere ontwerpen te maken voor een nieuwe school. De resultaten van dit traject ‘Leren in de metropo(o)lder’ genaamd presenteerden zij tijdens een talkshow op de jongerendag. De unieke samenwerking met AIR werd geïnitieerd vanuit Team Next.

Ander perspectief

De studenten werden tijdens het AIR-traject gemotiveerd om vanuit een ander perspectief te kijken. Dit gebeurde vaak buiten de schoolbanken met creatieve workshops van fotografen, kunstenaars en architecten. Studenten maakten tijdens de lessen bijvoorbeeld eerste schetsen van virtuele brillen via welke lessen gevolgd konden worden en maquettes van glazen schoolgebouwen in een groene omgeving. De plannen hiervoor werden tijdens de jongerendag gepresenteerd.

Van elkaar leren in de metropo(o)lder

De jongerendag had als doel de jongeren te verbinden met de Rotterdam Architectuurmaand. Vanuit de overtuiging dat leren in de metropo(o)lder werkt. Jongeren en professionals in het stedelijke werkveld kunnen van elkaar leren. Na een de talkshow, waarin de bevindingen en ontwerpen van de studenten werden gedeeld, konden zij workshops volgen. Fotograaf Khalid Amakran verzorgde een workshop over de betekenis van een locatie in een film en hoe zich dat vertaalt naar ons leven. Kiezen wij ook bewust bepaalde locaties voor bepaalde ‘scenes’ in ons leven? Ook konden de studenten met experience designer Lily Higgins een serendipity walk lopen. Een workshop en audiotour door de buurt. Hierbij stond de vaag centraal: Wat zien we eigenlijk?​​​​​​​

Bekijk ook de filmpjes van de presentatie:

Filmpje 1

Filmpje 2

Meer informatie

Wil je meer weten over Albeda Next of hoe Albeda Next kan bijdragen aan je onderwijsprogramma? Neem dan contact op met Ahmet Dikbas | projectleider Albeda Next | [email protected].

Albeda Next is onderdeel van de Albeda-brede strategische programma’s. Neem voor meer informatie over deze programma’s contact op met Gyzlene Kramer-Zeroual | programmadirecteur Strategie en Externe Betrekkingen | [email protected].