Rotterdam,
21
maart
2023
|
16:43
Europe/Amsterdam

Studenten naar Skills The finals, het kampioenschap voor het mbo!

Donderdag 23 en vrijdag 24 maart vinden de finales plaats van de vakwedstrijden die horen bij Skills Heroes, de zogenaamde Skills The Finals in Amsterdam. 

Deze zes Albeda studenten doen dan mee aan de wedstrijden:  
1. Thomas Alsemgeest, patissier
2. Esther den Hartog, specialist mode/maatkleding
3. Desi Broeder, maatschappelijke zorg
4. Lucius Baptista Varela, facilitair dienstverlener
5. Shania Bouman, gastheer/gastvrouw
6. Gini Leidelmeijer, hotelreceptionist 
Alle deelnemers worden begeleid door een docent. Een aantal andere studenten heeft de finalewedstrijden al gehad en sluit vrijdagavond aan bij de prijsuitreiking.

Skill Heroes – finalisten van Albeda
Skills Heroes zijn de jaarlijkse vakwedstrijden voor het mbo. Bij deze Nederlandse kampioenschappen kunnen mbo-studenten laten zien wat zij in hun mars hebben. Zo’n 600 jongeren plaatsen zich uiteindelijk voor een plek in één van de 60 finalewedstrijden. Een deel van de winnaars kan deelnemen aan internationale vakwedstrijden tijdens EuroSkills.

Bezoek van de koning
Dat deze vakwedstrijden belangrijk zijn, blijkt wel uit het bezoek van zowel minister Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) als de koning. De minister gaat in gesprek over de kansen en bedreigingen in het v(mbo) en hij opent het evenement. Koning Willem-Alexander spreekt met studenten die betrokken zijn bij de wedstrijden, bijvoorbeeld die van bloembinder, kapper, mechatronicus, schilder en tegelzetter. De Koning spreekt daarnaast met voormalig kampioenen, juryleden, docenten en wedstrijdorganisatoren.

De Albeda-studenten gaan aan het werk voor een gave ervaring en misschien wel voor de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied. Spannende tijden dus voor alle finalisten, hun runners up en begeleiders.

Livestream opening en prijsuitreiking

  • De opening van Skills The Finals vindt plaats op donderdag 23 maart op 9.00 uur via deze livestream.
  • De prijsuitreiking van Skills Heroes is op vrijdag 24 maart van 19:30 uur tot 22:00 uur en wordt dit jaar verzorgd door Marije Zuurveld en Marcel Bamberg. De prijsuitreiking is live te volgen via deze livestream.

    Houd voor meer informatie onze socials in de gaten of kijk op https://worldskillsnetherlands.nl/stf/