Rotterdam,
23
oktober
2018
|
10:42
Europe/Amsterdam

Studenten mode/maatkleding maken tassen voor vluchtelingen

De studenten van de niveau 2, 3 en 4 opleidingen mode/maatkleding hebben tassen gemaakt die vluchtelingen helpen warm de winter door te komen.

Bas Timmer, modeontwerper en bedenker van de Sheltersuit, heeft in oktober de mode/maatkleding studenten op de Sportlaan bezocht en een inspiratiesessie gegeven. Bas vertelde over zijn werk als modeontwerper voor een goed doel, het Sheltersuitproject, met staande ovaties en tranen in de ogen als gevolg. Bas maakt samen met zijn team water- en winddichte jassen die eenvoudig getransformeerd kunnen worden tot een slaapzak zodat het hele lichaam is beschermt tegen barre weersomstandigheden.

Met de lappen stof, handleiding en meetlinten om hun nek, zijn de studenten achter de naaimachine, enthousiast te werk gegaan. Op 17, 18 en 19 november hebben de studenten maar liefst 125 rugtassen genaaid! Dat zijn er 5 meer dan gepland. Na het harde werken werden de studenten verwend met een heerlijke taart. Met hun inzet hebben de studenten bijgedragen aan de landelijke kick-off campagne van Sheltersuit. Met deze donatiecampagne wil Sheltersuit de aandacht vestigen op de duizenden vluchtelingen die langs de grenzen van Europa vastzitten en de winter dienen te overleven zonder enige bescherming of dak boven hun hoofd.

Bas Timmer heeft in oktober 11 ROC’s bezocht en verteld over dit Sheltersuitproject. Nog niet eerder hebben alle ROC’s van één opleiding hun krachten gebundeld. Honderden studenten van de mode-opleidingen hebben zo de kans gekregen om hun kennis in de praktijk te brengen. De studenten hebben hiervoor samengewerkt, net als in een echte textielfabriek. Alle scholen bij elkaar hebben 3000 tassen geproduceerd, waardoor 3000 Sheltersuits nog deze winter uitgedeeld kunnen worden aan vluchtelingen op Lesbos, in Sarajevo en Duinkerke.

De Sheltersuit-actie is onderdeel van de Albeda Goede Doelen Dag 2018, om zo de studenten bewuster te maken wat er allemaal met kleding mogelijk is.

Dankzij de geweldige inzet van de studenten, docenten en medewerkers hebben ze samen zoiets moois neergezet en hebben ze samen de wereld een beetje warmer gemaakt.

Wil je meer zien? Bezoek de Facebook pagina van Albeda Mode en bekijk de filmpjes.