Rotterdam,
27
januari
2017
|
11:39
Europe/Amsterdam

Studenten Luchtvaartdienstverlener geslaagd voor onderwijsprimeur 'Attestation'

Na een intensieve training hebben 25 studenten van de opleiding Luchtvaartdienstverlener hun Wing behaald. Met succes hebben zij de 15-daagse training Cabin Crew Attestation gevolgd, die in het teken staat van ‘Flight Safety’. Het Albeda biedt als eerste en enige school de mogelijkheid om dit certificaat al tijdens de opleiding te halen.

Flight Safety
De training is tot stand gekomen door de samenwerking met trainingsorganisatie Be Secure International. De focus van de training is Flight Safety en is een verplicht onderdeel voor personeel van vliegmaatschappijen. Studenten leren omgaan met agressiviteit en kapingen. Ze leren reanimeren, gebruik van AED, oefenen in een zwembad en leren hoe ze branden moeten blussen. Naast deze praktijkoefeningen zijn er 6 theorietoetsen die voor 80% gehaald moeten worden. Studenten worden ook op hun gedrag beoordeeld.

Leerzame periode
“Het was een intensieve, emotionele maar vooral leerzame periode, vertelt student Hussain. We hebben super hard gewerkt om dit doel met elkaar te bereiken. We zijn niet alleen als individu maar zeker ook als team gegroeid. Ondanks slapeloze nachten zijn we er allemaal in geslaagd deze training met goed resultaat af te sluiten. Daar ben ik trots op.'' Hussain zit in het laatste jaar van zijn opleiding. In januari beginnen de examens dan reizen we af naar Zurich. ''Eén van mijn volgende bestemmingen wordt Dubai. Mijn droom is werken voor ‘Emirates’. Zo’n goede, professionele service zie je zelden. Doordat het Albeda de mogelijkheid biedt deze training tijdens de opleiding te volgen heb ik het internationaal erkende certificaat voor flight safety vast op zak. Dat is een pre tijdens mijn sollicitatie.''

Wing net zo belangrijk als rijbewijs
Trainer Jerry van den Berg heeft de studenten in een korte tijd goed leren kennen. “We hebben veel met elkaar meegemaakt en lief en leed gedeeld. Het was een spannende periode maar de motivatie was sterk aanwezig. Bewustzijn, kennis en kunde zijn enorm gegroeid. Ik ben blij dat ik ze allemaal hun welverdiende Wing kan overhandigen. Ze hebben er keihard voor gewerkt.'' Tijdens de uitreiking benadrukt Jerry dat de Wing net zo belangrijk is als een rijbewijs.