Rotterdam,
20
januari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Studenten Kappen strijden voor een plekje in de finale van Skills Heroes

Op woensdag 18 januari streden Manon van Weel en Chanita Heesen tijdens de officiële voorrondes van Skills Heroes, voor een plekje in de landelijke finale. De Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor mbo'ers. De voorronde werd gehouden op het ROC Goes, thema was de MTV Awards.

Studenten
Manon, tweedejaars student en Chanita topjaar niveau 4, leidinggeven, zijn door de opleiding geselecteerd om mee te doen aan de officiële voorronde in Goes. Het thema op school was rockabilly.

Officiële voorronde
Tijdens de officiële voorronde moesten de deelnemers een vrouwelijk model kleuren, knippen en het haar opsteken en ook de make-up en de kleding verzorgen. Daarnaast was er een mannelijk model waar ze het haar en de kleding voor verzorgen. De opdrachten werden zelfstandig uitgevoerd en in een bepaalde tijd. Manon: “Het was een super leuke ervaring. Het was wel een lange dag, maar veel geleerd.” Chanita: “De sfeer was goed, dat vind ik belangrijk. Ik vond zelf omgaan met tijdsdruk echt een leermoment voor mij, dat is in ons vak heel belangrijk.” Aan het einde van de dag presenteerden de modellen zich tijdens een catwalkshow en werden de winnaars bekend gemaakt die medio maart gaan strijden tijdens de landelijke finale in Amsterdam Rai. Chanita heeft zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Beiden hebben een topprestatie neergezet.

Skills Heroes
Skills Heroes bestaat uit een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales. Tijdens de nationale finales strijden de deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden.