Rotterdam,
01
december
2020
|
10:30
Europe/Amsterdam

Studenten HTV krijgen praktijkles in lijnbus van Connexxion

De afgelopen maanden was er veel te doen om de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Die verplichting werd streng gehandhaafd door buitengewoon opsporingsambtenaren. Studenten van de opleiding Handhaver toezicht & veiligheid ervoeren vorige week hoe het is om als boa de regels in een échte lijnbus te moeten handhaven. Connexxion stelde speciaal hiervoor een lijnbus beschikbaar, welke achter de school werd geparkeerd.

In samenwerking met Connexxion werd  een gastles verzorgd in een lijnbus op de locatie Haastrechtstraat. Studenten kregen les in de juiste gespreks-en benaderingstechnieken van twee ervaren boa’s en hun eigen docent gewelds-en gevaarsbeheersing. Ook leerden ze om niet meewerkende passagiers uit de bus te zetten, binnen de wettelijke bevoegdheden.

Het was een zeer praktische en leerzame les, waarbij studenten in een kleine ruimte, met smalle paden, stoeltjes en stangen hun weg moesten vinden om juist te handelen. Voor velen een mooie ervaring en een nieuwe dimensie van handhaven! Namens Albeda Facilitair & Veiligheidscollege willen we Connexion bedanken voor het mogelijk maken van deze geslaagde les aan studenten van de opleiding Handhaver toezicht & veiligheid.